Slaget om Lund avgjordes i AF-borgen

- in Nyheter

Skandinaviens största thaiboxningsgala gick under lördagskvällen av stapeln i AF-borgens stora sal. Med flera olika matcher och fighters var stämningen och pulsen hög – både i och utanför ringen.

Låter ”Slaget om Lund i en gammal borg” som något som skulle hända 2015?

För det gjorde det. I lördags var det nämligen dags för den sjunde upplagan av Skandinaviens största thaiboxningsgala ”the Battle of Lund”. För första gången hade AF-borgens stora sal valts som platsen för slaget.

Nerver låg i luften
Viktiga
titlar stod på spel och för några deltagare innebar en seger även en seger på hemmaplan. Nerverna låg i luften med både europeiska, svenska och nordiska män och kvinnor som skulle delta under kvällens prestigefyllda matcher.

Konferenciern inledde galan med en tyst minut för de som fallit offer för terrorattackerna i Paris.

Därefter dröjde det inte länge innan ingångsmusiken drog i gång. De två motståndarna gick var och en in under rituella former och stort jubel. Några minuter av närkamper, fötter, knän, armbågar och nävar ledde till blodvite och högljudda känslor.

Stort engagemang
Publiken var fylld av många engagerade. Dels vänner och familj till de deltagande – men också veteraner som inte kunde gå miste om chansen att ta del av Skandinaviens största thaiboxingfest. 

Läktarna var fyllda av folk som alla bidrog till en stämning som var en blandning av både lekfullhet och blodigt allvar.

Halvvägs in i kvällen var det dags för de tyngre klasserna. Gaddningarna var fler, ritualerna längre och närkamperna tuffare.

Trycket blev högre och stämningen intensivare vilket underlättades av att besökarna, förutom en oförglömlig thaiboxningsupplevelse erbjöds både korv, energidryck och ett besök i baren.

Sluta med knock-out
Kvällen avslutades med en smäll. I sista ronden var det dags för matchen som alla väntat på. Kittisak Noiwibon mötte Jakub Dobias – men det blev ingen spännande historia. Noiwibon gjorde processen kort och knockade Dobias redan i första ronden.

Det som dock stod klart efter slaget om Lund var att även om man slår ner varandra på mattan under en match, så hjälper man alltid varandra upp så snart klockan ringer.

HÄR hittar du alla resultat och HÄR kan du se hela kvällen.

Visste du att…

… Fighters bär alltid en huvudbonad som kallas mongkhon innan match.

… De kan även utföra en dans som kallas wai kru för att hedra sin gud, sin kung och sin tränare.

… I Thailand spelas alltid musiken live under en match och musiken speglar också hur matchen går.