Lundaryttare är bäst i Sverige – vinner 10 000

- in Nyheter

Lunds akademiska ryttarsällskap är Årets studentidrottsförening 2015. De tilldelades priset och en vinstsumma på 10 000 kronor under Studentidrottsgalan i Karlstad.

Lunds akademiska ryttarsällskap, LARS, vann Sveriges akademiska idrottsförbunds pris Årets Förening 2015. Utvald bland 70 medlemsföreningar och tre finalister tog de hem priset som delas ut årligen till de som under året eller tidigare gjort något speciellt för svensk studentidrott.

– LARS har under flera års tid varit delaktiga i tävlingar och aktiviteter båda nationell och internationellt, säger Anders Manell, kommunikationsansvarig för Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Visat prov på bredd
Lunds akademiska ryttarsällskap har en stor bit av ridkakan i Lund och kommer vara en av medarrangörerna när student-VM i ridsport anordnas i Flyinge nästa år.

– Det är också tack vare att föreningen visat prov på en bredd i sin verksamhet som de tog hem vinsten. Samtidigt har de sett till att var och en av medlemmarna kan lägga ambitionsnivån där de vill, säger Anders Manell.

Samarbete är även det som gjort att föreningen kommit långt. Med samarbeten i andra delar av student-Sverige och sammanlänkade med Lunds civila ryttarförening välkomnar de hästintresserade studenter att kliva upp i sadeln.

– Jag tror att det är bland annat tack vare våra samarbeten som vi kommit så pass långt. En annan framgångsfaktor är att vi i grund och botten är hästmänniskor som brinner för det vi gör, säger Malin Magnusson, sekreterare för LARS.

”En bekräftelse att vi ängar oss åt rätt saker”
Förutom äran så tilldelades föreningen 10 000 kronor, men vad som ska göras med pengarna återstår att se.

– Vi känner oss både glada och stolta över att vinna priset. Det är helt klart en bekräftelse på att vi ägnar oss åt rätt saker i föreningen. Det bästa tipset för att utföra ett bra arbete är att ha roligt tillsammans! säger Malin Magnusson.