Färgglada vägen till Campus – en isbana

- in Nyheter
@Sofia Fritze

Vägen mellan Helsingborgs central och Campus har efter den färgglada uppfräschningen i september blivit en isbana. Kommunen tvingas nu till akuta åtgärder för att hantera problemet.

[ads1]

I slutet av september förra året var det invigning av det upprustade gångstråket mellan Helsingborgs central och Campus Helsingborg. Vägen är nu utsmyckad med en griffeltavla studenter kan skriva på, gula portaler och färgad asfalt.

Blivit en isbana
Responsen bland studenterna har varit varierande och många menar att förändringen inte är till den bättre.
Mattias Petersson som läser första året på Campus tycker att vägen fortfarande är rätt tråkig, trots förändringen.

– Framför allt nu på vintern är där grått, blåsigt och kallt, säger Mattias Petersson.

Det finns dock större problem med den nya vägen. På grund av den färgglada trottoaren har vägen nu förvandlats till en isbana. Underlaget ställer nu till problem för många studenter. En av dem är Linn Danielsson.

– Det är jobbigt eftersom man blir rädd för att halka. Speciellt om man är sen på morgonen och måste ta sig fram fortare, då blir det problem, säger hon.

Även Mattias Petersson har haft stora problem med halka och ställer sig kritisk till kommunens hantering av problemet.

– Det känns som en typisk grej kommunen har missat att göra något åt. Det hjälper inte att de plogar, det blir helt enkelt halt ändå, säger Mattias Petersson.

Kommunen jobbar på problemet
Problemet med den hala vägen har nu även nått kommunkontoret. En handfull klagomål har inkommit till Helsingborgs stad och de började jobba med åtgärder under fredagen.

Andreas Hall jobbar med snöröjning på stadsledningsförvaltningen och har blivit underrättad om problemet.

– Eftersom detta är en prioriterad gång- och cykelväg kommer vi salta när behovet föreligger. Detta kan bli en gång om dagen eller oftare om det behövs, berättar Anders Hall.

Hos Helsingborgs stads kontaktcenter ligger det dessutom ett ärende till projektingenjören för Terminalgatan. Detta innebär att vägen kommer åtgärdas på något sätt fram åt våren. Förmodligen kommer det målas om så att studenterna kan gå trygga till skolan nästa vinter.

About the author

Sofia Fritze är reporter på Lundagård sedan våren 2015.

Related Posts