Studenter fylldes med framtidshopp på eee

- in Nyheter

Årets upplaga av eee-dagarna drog fullt i Ekonomicentrums tre byggnader. 75 företag ställde ut för att försöka locka till sig några av de tusentals studenter som besökte dagarna.

Hela 75 företag ställer ut montrar under två dagar, flertalet föreläsningar på olika teman hålls med syfte att på olika sätt inspirera 4000 besökande studenter. 

Lundaekonomernas eee-dagar går in på upplaga nummer 32 och stämningen i lokalerna är både energifylld och surrande. Ordförande Jesper Sundström är nöjd.

Jesper Sundström. Foto: Lukas J. Herbers
Jesper Sundström. Foto: Lukas J. Herbers

– Faktiskt så är själva evenemanget äldre än Lundaekonomerna själva! Fokuset ligger på rekrytering och mässan agerar som en mötesplats mellan företag och studenter, säger han.

Besökare vill knyta kontakter
Sandra Wallin och Hanna Jängnemyr läser båda sin sista termin på ekonomiprogrammet och ser fram emot de olika aktiviteter som erbjuds på mässan.

– Bland annat vill jag prata med företag för att knyta kontakter inför kommande arbetsliv. Pytten, samt lagtävligarna med företagen! Jag är med i PwC-laget, säger Sandra.
– Och jag är med i Grant Thornton, säger Hanna som också vill ställa frågor till de många företagsrepresentanterna.

Företag letar duktiga studenter
Pontus Werner och Camilla Eskilsson är båda två anställda hos företaget Cerberus och båda ser fördelar med att som företag hålla i en monter.

– Vi kommer från ett rådgivningsföretag för privatpersoner och söker efter kommande medarbetare. Det finns många duktiga studenter här i Lund och det här är ett bra forum, säger Pontus Werner och lägger till:

– Vi har också varit runt på andra lärosäten och det är lite extra kul att vara i Lund.

Han menar att eee-dagarna är ett bra tillfälle att dels synas, men också för att minska kontaktbarriären.

eee-företag
Pontus Werner och Camilla Eskilsson från företaget Cerberus gillar möjligheten att träffa nya eventuella kollegor. Foto: Lukas J. Herbers

– Detta betyder mycket. Dels så värnas det om varumärket som blir känt och igenkänt bland studenterna men också så är det ett bra forum för studenter att ställa frågor, säger han.

Mer än bara markadsmingel
Men dagarna är inte fria från studentikosa inslag. Utöver dagarna med montrar och föredrag, så anordnades även två kvällsaktiviteter. Dagarna rundas av med Pytten, då det under torsdagen serveras pytt-i-panna i AF-borgen under festliga omständigheter.

Jesper Sundströms ser en stor vinst för studenter att besöka mässan.

– Kom hit och ta chansen att gå fram och prata med intressanta företag och kanske kommande arbetsgivare! Företagen finns där för att fokusera på dig, säger han glatt och försvinner i vimlet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.