Dags för Campus stora arbetsmarknadsmässa

- in Nyheter, Studentliv

Under tisdagen är det dags för Campus Helsingborgs stora arbetsmarknadsdag Agoradagen. Genom en mässa, workshops och gästföreläsningar av bland andra Alexandra Pascalidou och Elaine Eksvärd vill man föra studenter och arbetsliv närmare varann.

[ads1]

Tisdagen den 1 mars är det i Campus Helsingborgs lokaler dags för Agoradagen, en arbetsmarknadsdag främst riktad till studenter i service management och strategisk kommunikation.

Mellan klockan 10 och 15 pågår en mässa där utställande företag finns redo för mingel och kontaktknytande för intresserade studenter.

Parallellt med minglet i Campus lokal ”U2” sätter också ett antal aktiviteter igång under dagen i andra salar, såsom workshops och föreläsningar. Upplägget är tänkt att utgöra maximalt stora mötesplatser mellan studenter och arbetsliv och har i den planerande projektgruppen kallats för en ”win-win-win-win”-situation.

– Studenter vinner på att knyta kontakt med företag, företagen vinner på att marknadsföra sig gentemot framtida rekryteringar av studenter, och företag vinner på att träffa andra företag. Och dessutom vinner Helsingborgs stad, som är guldsponsor, på att såna här möten sker i regionen, säger Jenny Nilsson, marknadsföringsansvarig för Agoradagen.

Namn som Pascalidou och Eksvärd
Under hösten har projektgruppen bakom Agoradagen funnits på Campus för att ta emot studenters förslag och tankar om vad Agoradagen bör innehålla, i form av vad för typ av aktiviteter som vore intressanta och vilka företag man gärna träffar.

Dessutom möten med fokusgrupper bestående av studenter hållits för att få en uppfattning om vilka förväntningar som finns på en arbetsmarknadsdag på Campus Helsingborg. Efterfrågan verkar också ha kunnat mötas, enligt Agoradagens projektgrupp.

– Vi har haft förmånen att lyckas få många stipendier till projektet och därför i ganska hög grad kunnat tillgodose studenternas önskemål och boka vissa välkända namn till exempel, vilket ju såklart är jättekul, säger Céline Chauvet, också marknadsföringsansvarig för Agoradagen.

Under dagen kommer alltså aktiviteter pågå, i form av workshops i exempelvis presentationsteknik, hur man förbättrar sin LinkedIn, entreprenörskap samt en retorikworkshop tillsammans med välkända Elaine Eksvärd.  Även Alexandra Pascalidou gästföreläser med föreläsningen ”Bli Ditt bästa jag!”. Agoradagen avslutas med en after work på närliggande Mindpark.

Missa inte minglet
Trots ett fullspäckat schema finns det enligt Jenny Nilsson och Céline Chauvet, marknadsföringsansvariga för Agoradagen, en sak man som student absolut inte får missa. Nämligen att besöka mässan för att mingla.

– Vi har många exempel på studenter som tidigare år på Agordagen tack vare minglet knutit kontakter med företag och organisationer som lett till både jobb och praktikplats. Så minglet är verkligen ett hett tips, säger Jenny och Céline.

Agoradagen i korthet

Vad: Arbetsmarknadsdag för samhällsvetarkåren Agoras studenter
När och Hur: Tisdag 1 mars, kl. 10-15
Var:Campus Helsingborgs lokaler; U2, och lärosalar på andra våningen. Mingel på Mindpark.
Workshop och föreläsningar: Utspritt under dagen
After work: 16-19