Studenternas framtid i fokus på Agoradagen

- in Nyheter

Elaine Eksvärd talade om vikten av att ge ett gott första intryck, Alexandra Pascalidou föreläste om att finna sig själv och studenterna fick hjälp med cv-granskning och Career coaching. För Agoradagen 2016 fanns studenterna själva i centrum.

[ads1]

I går gick Agoradagen av stapeln, där Campus Helsingborgs studenter fick sällskap av företag, organisationer och föreläsare från det omgivande näringslivet.

En mässa med utställande företag pågick under hela dagen på två hela våningsplan, medan workshopledare och föreläsare parallellt huserade i Campus andra lokaler enligt tajt tidsschema.

Syftet var att möjliggöra möten mellan studenter och ett kommande arbetsliv, och möjligheter för utbyten verkar också ha funnits under dagen.

– Det är jättebra att företag kommer hit. Man får träffa personer att höra av sig till kring sommarjobb och praktik. Där har de lyckats bra, säger Stina Perbo, student vid Campus Helsingborg.

Glädjen under dagen var ömsesidig.

– Vi vill vara tillgängliga för studenterna och ge dem möjlighet att ställa sina frågor. Vi har fått en del visitkort och tittat på cv:n och sådär under dagen, säger Nordeas representanter på Agoradagen.

Varierade workshops
Mässan handlade främst om studenters kontakt med näringslivet. Men under dagen pågick också workshops som snarare fokuserade på studenters utveckling och att nå framgång som yrkesmänniska. Det pågick workshops med professionell granskning av cv såväl som Career coaching med certifierade karriärcoacher.

I en av de mest välbesökta aktiviteterna förklarade Alexandra Pascalidou hur man ska göra för att bli ”sitt bästa jag”. Hon berättade om sitt grekiska påbrå, påtryckningarna att ”lära sig” att bli svensk och resan fram till att äntligen hitta sig själv.

En annan populär aktivitet var Elaine Eksvärds workshop ”Snacka snyggt”, som inte enbart avhandlade just ”snack”.

Elaine Eksvärds föreläsning under Agoradagen. Foto: Robert Söderqvist
Elaine Eksvärds föreläsning under Agoradagen. Foto: Robert Söderqvist

– Studenter behöver arbeta på att ge ett bra första intryck, ett genomtänkt handslag till exempel. Ett handslag pågår i tre sekunder, man tittar den man hälsar på i ögonen, lyssnar på personen och helst även upprepar man dennes namn.

Det kommer att bli viktigt i möten i arbetslivet, säger Elaine Eksvärd, retorikexpert och känd från TV4 Nyhetsmorgon.

Hade önskat mer info
Men ett späckat program med workshops, föreläsningar och många utställande företag kan också leda till stress.

– Det hade varit bra att redan innan mässan få lite mer information vilka företag som skulle komma hit, då hade man nog kunnat förbereda sig bättre. Det skulle man kunna tänka på till nästa gång, för att alla ska få ut så mycket som möjligt av det, sa studenten Stina Perbo.

– Men jag går ändå härifrån med en bra känsla och Elaines workshop jag besökte var bra, så jag är ändå nöjd, sa Stina Perbo.

About the author

Related Posts