Påsktips: Återskapa Jesus vinnande koncept

- in Kultur, Kultur & Nöje

Är det redan påsk?! Vafalls! Har du inte heller planerat in en weekend till Budapest eller familjemys i Boden? Ta det lugnt – frälsningen ligger närmare än du tror. Lundagård ger dig tips om hur du kan fylla påskhelgen.

Skärtorsdag:
Skärtorsdagen har kommit lite i skymundan för Jesus mer spektakulära bravader. I själva verket är det förmodligen den bästa lovdagen! Den firas i minne av att Mr. J drar ihop sina bästa polare och har en rejäl påskmiddag tillsammans. Han rockar också årtusendets bästa partytrick när han omvandlar vatten till vin och instiftar ”nattvarden”.

Sparka därför igång påskhelgen med att gå på ”Pub Penny Lane” med de få vännerna som blev kvar. Lunds nation bjuder på citat ”härligt pubkäk” och dessutom Lunds bästa utsikt. Givetvis står även baren öppen. Men chilla lite med alkoholen – för Jesus slutade det med att hans kompis sneade och fick 30 silverpengar för hans huvud…

Långfredagen:
Aj aj aj! Jesus spikas upp på korset och tar på sig våra synder. Ett annat gäng som fejkade sin död för att sedan återuppstå är instagram-kändisarna ”Olika personer”.

Med sina klockrena imitationer av personer vi alla har i vår närhet, gjorde humorgänget från Göteborg succé i fjol på sociala medier. Nu är det tillbaka med sin första pjäs ”Vem har tillgång till det offentliga rummet?”. Butohdansare, fotomodeller och en gammal avdankad performancekonstnär utlovas när Inkonst i Malmö öppnar portarna 19:00.

Påskafton:
På kallbadhuset på Ribban kureras bakfyllan bäst genom ett iskallt dopp i havet. Efter att ha värmt upp dig i bastun drar du till Moderna Museét och kollar på det videobaserade utställningsprojektet ”The New Human”.

Du är nu slutligen i rätt sinnesstämning att avnjuta elektroniska liveakter och djupa grooves i Tangopalatsets intima källare.

Påskdagen:
Vår käre huvudperson återuppstår – yay! Men söndagen är trots allt vilodagen, och visst vill väl ändå Jesus att vi helgar den? Åk på en rofylld utflykt till Söderåsens Nationalpark och trosa runt bland bokskogsklädda åsar, dramatiska dalar och strömmande vattendrag. En påskhelg du sent ska glömma.