Lundatrio ska ta sig över Europa – med hjälp av energidryck

- in Nyheter
@Casper Danielsson

En resa från Prag till Paris på sju dagar – med energidrycken Red Bull som enda valuta. Det väntar tre lundastudenter som från och med tisdagen deltar i tävlingen ”Red Bull – Can You Make It?”.

[ads1]

165 lag med studenter från över 50 länder ska från och med i dag ta sig i genom hela Europa – bara med hjälp av Red Bull. Tre av de deltagande studenterna kommer från Lunds universitet.

Elin Söderbergh, Fredrik Välme och Rasmus Bergman är alla aktiva på Västgöta nation och ska under den kommande veckan försöka ta sig från sin startpunkt i Prag till sin slutdestination i Paris. Men resan kommer inte att ske på det konventionella sättet.

Byteshandel ska räcka
Från och med i dag och en vecka framöver är trions enda valuta Red Bull. Deras resa ska endast ske via byteshandel med energidrycken, vilket ska bekosta resor, husrum och mat. Att använda pengar är förbjudet och skulle innebära att diskning.

– I värsta fall kommer det att bli mycket liftande med bilar och lastbilar. Men gällande tåg så kan man försöka fråga sig fram och vara schysst. Det handlar om att använda sig lite av sin charm och vara kreativ, skrattar Fredrik Välme och lägger till:

– Det kommer bli ganska många ad hoc-lösningar. Men det ska bli spännande.

Resan är inte målet
Men det är inte själva resan som är målet. Under den kommande veckan ska Fredrik, Elin och Rasmus tävla mot de164 andra lagen genom att göra olika poänggivande saker.

– Att hoppa fallskärm skulle kunna ge 50 poäng och att byta en Red Bull mot en banan skulle kunna ge tio poäng, förklarar Fredrik Välme.

Han beskriver själva tävlingen som ett tydligt marknadsföringsprojekt, men ser samtidigt chansen att få en spännande upplevelse.

– Huvudsaken är att få en sjuk resa – det är en riktigt rolig grej, säger han och beskriver trions mål med veckan:

– Vi vill åka skidor i Alperna och kunna bada i Medelhavet.

Tävlingen kommer att sändas på Red Bulls hemsida och livestreamas på flera nationer. Den avslutas nästa tisdag, den 19 april, och laget från Lund går att följa här.