Teknologkåren tog storslam på sim-SM

- in Nyheter

Teknologkårens IF Lund tog en storslam på helgens student-SM i simning. De både arrangerade tävlingen – och kammade hem hela 14 medaljer.

Den som hade vägarna förbi Högevallsbadet i lördags kunde knappaste undgå det pågående studentmästerskapet i simning. Tävlingen som hölls för andra året i rad slog rekord med över 170 deltagare och 200 åskådare.

– Det blev väldigt lyckat för både deltagare och för oss som arrangerade tävlingen. Flera slog mästerskapsrekord, vår klubb tog sammanlagt 14 medaljer och det var en härlig stämning, säger Emilia Öhr, simmare för Teknologkårens IF Lund som var med och organiserade tävlingen.

– Känslan var precis som den under ett större mästerskap med speakers som eldade upp publiken.

Andra året – men första för TLTH
Sveriges akademiska idrottsförbund arrangerade tävlingen med hjälp av lokala studentidrottföreningar. Det här är andra året som student-SM pågick just i simning och första året som Teknologkårens IF Lund fick möjlighet att testa på värdskapet. En ny och lärorik upplevelse, menar Emilia Öhr.

– Vi som klubb har växt väldigt mycket bara det senaste året, precis som deltagandet i Student-SM. Det är kul att se att det är så många som är intresserade av sporten och att vi kan arrangera en tävling som betyder mycket för studenterna. Både idrottsmässigt förstås men även socialt för oss som deltar, säger hon.

15 föreningar deltog
I år var det tävlande från 15 föreningar runt om i Sverige som var med och deltog. Från Umeå i norr till Lund i söder. Bäst gick det för Chalmers CIS Simsektionen Uttrarna som kammande hem både 18 medaljer och priset för bästa klubben 2016. För Teknologkårens IF Lund var den stora segern klubbens utveckling.

– Vad som började med 12 personer som i princip dök upp på tävlingarna har nu blivit 70 personer som ses och tränar två gånger i veckan. Det är jättekul och vi hoppas på att fler studenter i Lund som är intresserade av simning vill vara med i vår förening, säger Emilia Öhr.

Nästa student-SM är det i segling i Göteborg som går av stapeln i maj. Sedan är det dags för student-VM i ridning där Lunds Akademiska Ryttarförening (LARS) är en av medarrangörerna.