Kurator: ”Du får kriga för biljetten”

- in Nationer, Nyheter, Studentliv
@Lundagård

Intresset för Siste april-festligheterna är som vanligt stort. Inför Västgöta och Hallands nation firande var de första på plats i kön tidigt på morgonen och Göteborgs biljettsläpp var över på ett par minuter – och många blev lämnade tomhänta.

Att Siste april är en stor händelse i Lund är det nog inget tvivel om och årets firande är inget undantag. Nationernas biljettsläpp är avklarade och många var intresserade av en biljett – långt fler än vad som fick plats. Västgöta nation och Hallands nation har i år sitt kvalborgsfirande tillsammans och togs på sängen av det ovanligt stora intresset.

– Vi förväntade oss ett lägre intresse än förra året, men det blev tvärtom, säger Jonna Restin, kurator på Västgöta nation.

Västgöta nations kurator Jonna Restin. Foto: Casper Danielsson
Västgöta nations kurator Jonna Restin. Foto: Casper Danielsson

1000 biljetter såldes på en timme
Tusen biljetter såldes på under en timme och kön var lång. Klockan 13 släpptes biljetterna, men redan halv sex på morgonen stod folk i kön. VG:s har alltid haft en fysisk kö och hade inga tankar på att göra det annorlunda i år.

– Du får kriga för biljetten och jag tror att du blir ännu gladare när du fått en biljett om du står i kön, säger Jonna Restin.

Men det finns en maxgräns hos nationerna och alla som ville kunde inte få tillgång till en biljett. Till VG:s och Hallands firande köade vissa i nästan sju timmar utan att få en biljett.

– Det är självklart beklagligt att inte fler människor fick en biljett än de som var där tjugo över 7 i kön, säger Jonna Restin.

Svårt att uppskatta vilka som skulle få biljett
Nationerna försökte räkna
på hur många i kön som skulle få biljett och informerade folk om läget, men med det stora spannet i antalet biljetter per person så var det svårt att veta exakt.

– Vi visste på ett ungefär vilka som skulle få biljetter eller inte. Men det var några som kom väldigt tidigt på morgonen, som vi trodde skulle få en biljett. 

Göteborgs nation valde ett annorlunda spår och släppte sina biljetter online.

Intresset för deras firande var inte sämre och på bara ett par minuter var även deras biljetter slutsålda. Tanken bakom ett biljettsläpp online var att alla ska ha en möjlighet till att få en biljett.

– Det blir som en kö fast den är online. Om man skulle sitta på föreläsning och tenta, och inte då kan stå i en timmes lång kö, så kan man köpa ändå, säger Nils Johansson, kurator på Göteborgs nation.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.