Hongkong Dag 101 – 107

- in Nyheter

Jag tar lite ledigt och tar emot lite efterlängtat besök.

Dag 101.

Måndag, MTR, soligt idag frukost, morgonmöte – lite saker på agendan, uppdaterar Kommunikationsplanen mailar iväg den, uppdaterar information krig Nationaldagen, skickar in en ansökning för finansiering för material. Skickar in veckans text till Lundagård och sedan nationaldags ansökningen. Uppdaterar en länk på hemsidan, lunch, 58:- måttligt mätt, varmt ute 36c men skönt ändå. Tillbaka till kontoret, skickar mail om sponsorskap för IK, drönare, intressanta möjligheter, börjar regnar ute, igen. Blir nog bara gym ikväll, klar för dagen, MTR, gym, middag 82:-. Läser, lägger upp bilder, rystar lakanen (vilket liv) och säger godnatt.

Dag 102.

Ny dag, MTR igen, frukost, blir att svara på mail – lite mer jobb med krisberedskaps planen, är intressant – lite fact checking och research behövs också. Kollar lite mer statistik för presentations materialet, lunch, koreanskt plus en Scone 69:- playground, varmt idag igen. Åter, lite mer jobb med texterna, tömmer avfuktaren i förrådet, något nytt, svarar mail och är klar för dagen – båt till TST, till skräddaren ska ha fitting för nya skjortorna, passar bra, varmt ute, effektiv användning av tiden. Blir basket, ännu varmare, gym – taiwanesen 60:- hem, ringer samtal – läser och godnatt.

Dag 103.

Mycket regn, då menar jag väldigt mycket regn – hamnar såklart ute utan paraply – blir dyngsur mellan MTR och kontoret sammanlagt 200m kanske. Frukost, kollar mail, skickar mail, löser lite mer om krisberedskapen, dagens fokus. Dagen inleds och prioriteras med krisövningen, en simulation av civil oro och hotellattentat här i Hongkong med inblandade Svenskar, vilka rutiner och protokoll tass och hur man effektivt och organiserat strukturerar upp det hela. Det främsta hindret som finns i HK är antalet personal vilket är rätt begränsat – dock kan insatsstyrkor från Peking eller Stockholm skickas, är intressant – sista dagen på kontoret tills den 9e maj, skönt faktiskt att få lite space och kunna uppleva HK från ett annat perspektiv. MTR, gym, middag på taiwanesen, hem läser, godnatt.

Dag 104.

Ledigheten börjar idag, skönt! Blir frukost, lämnar tvätt, går till frisören 92:- ut och går, spöregn tur man har paraply, Sheung Wan, central drunknar nästan. Trängs på IFC för Lunch, aldrig varit på Open Kitchen på en vardag, riktigt trångt – tar sedan MTR till Mongkok – går runt och ser mig mig omkring, dricker en espresso, läser – går upp i East Mongkok. En värld av skillnad från den hektiska Mongkok, grönt och lugnt, fint – vidare mot Prince Edward och västerut upp i Kowloon, riktigt lokala områden – är ända västerlänningen. Neråt förbi Olympic Park ett massivt bostads komplex är varmt idag 33c igen, svettigt, blir många kilometer i värmen, ner genom Jordan, Kowloon Park, väldigt grönt och lummigt. Östra TST, hos skräddaren, hämtar skjortorna och slips, träffar Johan, han beställer ett par skor hos skomakaren, MTR hem. Middag med Terrence och Jonathan sedan AW, är där en stund drinker en slaskig Sakegria (Sake Sangria?) Sedan hem, ringer Frida, snart kommer hon! Och säger godnatt för denna dag.

Dag 105.

Lediga dagen no.2, sover lite längre – frukost, gymet, hämtar tvätt och packar väskan för hotellvistelsen. Beger mig faktiskt ut och hikar – blir twin peaks själv idag, är lite svalare idag – MTR till Wan Chai och sedan bussen. Går vandringen, går fort idag – lite vandrare idag träffar tre personer på två timmar, äter lunch/middag i Stanley. Buss tillbaka, över till hotellet, blir en del packning, skönt med space igen. Läser skriver och pratar med Sverige under kvällen, tackar för mig.

Dag 106.

Vaknar fem på morgonen, buss till flygplatsen, tar sin tid – frukost, väntar på Frida, oerhört fint att ses igen, blir Airport express och MTR, hotellet, vila och sedan ut – äter Taiwansen, faktiskt sådär till lunch, ovanligt. Besöker Apple Dorm, tragiskt, sedan vidare mot Sheung Wan och Soho, PMQ och central – spårvagn, pacific place och tillsist spårvagn tillbaka till hotellet, lite mer vila. Ut och äter i Soho, Linguini Fini, riktigt bra handgjord pasta. Hemåt i regnet och godnatt.

Dag 107.

En av dem brunch dagarna, sover längre beger oss till Pirata, vi blir sex personer, är trevligt stannar till sen eftermiddag, taxi, IFC rooftop, hamburgare Big Fernand, hem tar det lugnt, tränar och säger godnatt.