Allt du inte visste om asexualitet

- in Nyheter, Studentliv

Kärlek utan sex, är det möjligt? Självklart! skulle Ylva Tronde säga, ansvarig för Projekt 6  utbildningskväll om asexualitet. 

Målet med utbildningskvällen, som arrangeras av Projekt 6, är att folk ska få ökad kunskap kring och bättre förståelse för asexualitet. Enligt Ylva Tronde, ansvarig för evenemanget, är det viktigt att förstå att alla inte är som normen.

Ylva Tronde. Foto: Privat.
Ylva Tronde. Foto: Privat.

Utbildningskvällen handlar om att förstå att det finns alternativ till normativ sexualitet. Vissa skulle nöja sig med att beskriva asexualitet som avvikande normen, men det ligger mycket mer bakom begreppet än så.
– Asexualitet är ett paraplybegrepp och har många definitioner, säger Ylva Tronde.

I grunden handlar det dock om att alla inte har en sexdrift. Däremot ska man se upp för att blanda ihop sexdrift med kärlek. Asexuella personer kan fortfarande bli kära, men utan att känna lust till sex.

Om du känner att asexualitet är något du kan identifiera dig med, eller helt enkelt blivit intresserad av begreppet och önskar förstå dina medmänniskor bättre är du välkommen! Alla studenter på Lunds universitet får lov att komma.

Skulle du missa den här gången håller Projekt 6 utbildningskvällar alla onsdagar jämna veckor.

När?

Utbildningskvällen om asexualitet kommer hållas den 5:e oktober, kl. 18.00 – 20.00.

Var?

Blå vinden i AF-borgen, fjärde våningen mitt emot Projket 6 kontor.