De uteblivna matbildernas valrörelse

- in Nyheter

I det okomplicerade kallpratets förlovade land väntar den sista presidentdebatten imorgon onsdag.

Jag tillhör bottenskiktet vad gäller matlagning i Lund. Det är inte bra vare sig vad gäller ambition eller slutprodukt. Men här verkar jag tillhöra den övre kvartilen sett till det beröm mina ytterst, YTTERST, mediokra matlådor får.

Initialt trodde jag att det var en del av det tidigare nämnda, så naturliga sätt som amerikanen tar sig an en konversation hen couldn’t care less om egentligen. Men det verkar vara från hjärtat! Orimligt.

I tidigare amerikanska valrörelser har det pratats om att en del väljare, som inte är så pålästa eller särskilt ideologiskt förankrade, röstar på den man kan se sig själv ta med öl med. ”The Beer Vote”. Ofta ett inte oproblematiskt mansnormativt tänk men likväl.

Även om Trump rimligen har bufféväljarnas röst, känns ”The Food Vote” som politiskt outforskad mark. Kanske skulle Trump i nästa veckas debatt omärkligt referera till en god quiche han åt nyligen. Vem vet och vad har han att förlora?

Denna valrörelse har dessutom varit relativt tom på puttriga bilder på kandidaternas ätande av lokala specialiteter, som ju annars är kutym i USA. Under det republikanska primärvalet, som var skitigt, fick vi trots allt se sådana bilder.

Hallå John Kasich! Den tidigare republikanske presidentkandidaten satsade hårt på ätandet, här rapporterat av cleveland.com.

73134

 

Men racet om att bli USA:s nästa president har alltså varit så negativt, så smutsigt att även när lokala specialiteter från Nevada förtärs kan det omöjligen tränga igenom den monumentala hinna av skit som årets val omgärdas av. Och det säger nåt.

Inför onsdagens debatt har Clinton ett sjuprocentigt övertag i de nationella mätningarna. Det är jämnare i viktiga swingstates, men även ovanligt jämnt i vissa traditionellt republikanska delstater. Trump får rikta in sig på att stoppa blödningen och försöka styra om det mediala narrativet. Lättare sagt än gjort.

Bloggen återkommer efter debatten, som lämpligt nog äger rum i Las Vegas, med en lite längre summering. Sannolikt utan referenser till egen matlagning, men det får man se.