Lunds universitet lockar återigen flest utländska studenter

- in Nyheter

Lund är Sveriges mest populära universitet internationellt sett. Till höstterminen 2017 sökte sig 26 223 utländska studenter till Lunds universitets program på avancerad nivå.

Det är en ökning med 22 % jämfört med i fjol. Detta betyder att en tredjedel av alla utländska studenter som sökt en utbildning på avancerad nivå till höstterminen 2017 valde Lunds universitet.

Universitet fick in ansökningar från 180 länder och de flesta ansökningarna kommer från Bangladesh, Egypten och Storbritannien. På listan av de tio mest populära utbildningarna på avancerad nivå i Sverige återfinns nio från Lunds universitet.

Topp tre består av masterprogram i folkhälsovetenskap (1642), magisterprogram i internationell marknadsföring och varumärken (1547) och magisterprogram i internationell utveckling och ledning (1466).

Programdirektören för folkhälsovetenskap vid Lunds universitet, Martin Stafström, blev positivt överraskad när han såg resultatet och tror att det finns flera orsaker till framgången.
– Vi är duktiga på marknadsföring och att använda webben. Vi lägger också mycket resurser på kontakt och dialog med dem som hör av sig och är intresserade av att söka, säger Martin Stafström.