Ny onsdagsklubb utlovar ”rallymusik” och dubbla dansgolv

- in Nationer, Nyheter, Studentliv
@Tindra Englund

Göteborgs nation överger technon och torsdagsklubben för ett nytt koncept på en ny dag. Onsdagen den 25 januari är det premiär för Göteborgs nations onsdagsklubb.

Enligt Göteborgs nations kurator, Truls Nörgaard Grytli, finns det flera orsaker till beslutet.
– Förut har vi haft klubb på torsdagar och fredagar. Vilket resulterade i att klubbarna kannibaliserade på varandra. Om en klubb gick upp så gick den andra ned, vilket inte var så önskvärt.

Dessutom kände ledningen för Göteborgs nation att det var dags för något nytt. Inte minst då det tidigare bara funnits en permanent onsdagsklubb inom Studentlund.
– Vi testade på olika koncept på torsdagsklubbarna men vi tror att ett byte av dag kommer att främja studentlivet för alla och ge fler alternativ, säger Truls Nörgaard Grytli.

Även om han inte vill kännas vid att det gått direkt dåligt för torsdagsklubben menar Truls Nörgaard Grytli att det gått upp och ned.
– Det har gått upp och ned men på senare tid så gick det inte alltid så bra som man önskar. Så det har varit en diskussion vi var tvungna att ta liksom.

Nytt namn och ny musikstil
Namnet Reaktor försvinner och i stället kommer klubben att heta Göteborgs nations onsdagsklubb. Ungefär varannan klubb kommer dessutom att bli en temaklubb.
– Vi kommer bland annat att ha Håkanklubb och Schlagerklubb. Och på internationella kvinnodagen blir det klubb Queen B med en större andel kvinnliga artister, säger Truls Nörgaard Grytli.

Även musiken blir en annan och technon kommer att ersättas av mainstream-musik.
– Vi kallar det för ”rallymusik”. Det ska vara sånger man kan sjunga med i och kan. Man ska känna att efter en utekväll så är man lite öm i halsen eftersom man stått på dansgolvet och sjungit med. Så tycker vi att Lund ska vara!

Kuratorn Truls Nörgaard Grytli menar att det trots temaklubbarna är viktigt att grundutbudet är det samma och att gästerna alltid vet vad de får när de kommer dit.
Kuratorn Truls Nörgaard Grytli menar att det trots temaklubbarna är viktigt att grundutbudet är det samma och att gästerna alltid vet vad de får när de kommer dit. Foto: Privat.

Ingen risk för dålig stämning
Trots att Göteborgs nation nu sätter både en Håkanklubb och Schlagerklubb på programmet är Truls Nörgaard Grytli inte orolig att de andra nationerna ska känna att Göteborgs nation nu snor deras bästa koncept.
– Berörda nationer har ”permanenta” teman, medans vi endast kör de olika teman en gång per termin. Dessutom har vi haft väldigt god kontakt inom Kuratorskollegiet och varit väldigt transparenta.

Han är hemlig kring vad man kan förvänta sig av onsdagens ”grand opening”, men är säker på att det kommer att  bli mycket folk.
– Exakt vad det blir får man se om man kommer dit. Men folk har tagit emot vårt nya koncept väldigt väl så vi tror det kommer att bli en full klubb. Dessutom kommer vi att ha båda dansgolven öppna, säger Göteborgs nations kurator Truls Nörgaard Grytli.

Läs mer: Bråk om Håkan: ”Återigen snor överklassen från folket”