Smålands nations bostäder fick ny styrelse under extrainsatt möte

- in Nyheter
@Tindra Englund

Under torsdagskvällen hölls ett extrainsatt möte på Smålands nation med syfte att tillsätta fler personer till Smålands nations bostäders (SNB:s) styrelse. 

Den tionde mars rapporterade Lundagård om att SNB blivit anmälda till länsstyrelsen för att ha misskött sina fastigheter. Enligt de anställda var den rådande situationen ohållbar och en av de största problemen var bristen på en beslutsför styrelse. Något som nationsombudet Veronica Halling menar att torsdagens möte lyckades råda bot på.
– Vi har nu en ny styrelse nu som är full med folk som är kompetenta helt enkelt, vilket är jättebra, säger Veronica Halling nationsombud på Smålands nation.

Menar du att den tidigare styrelsen inte var kompetent?
– De som sitter här nu är mycket äldre och betydligt mer kompetenta än den förra. Så nu tror jag att vi kan få igenom allting som vi hoppas på, säger Veronica Halling.

Hur var stämningen på mötet?
– Stämningen på mötet var mycket god och det var mycket lätt att komma fram till dessa personer. Vi har letat med ljus och lykta efter dessa personer och de är väldigt glada över att gå in i sina nya tjänster, säger nationsombudet Veronica Halling.

Carl Gustaf Jönsson valdes till styrelseordförande och Anna Alsmark och Bengt Månsson valdes in som suppleanter.  Carl Gustaf Jönsson är en äldre man på 70 år som flera på nationen tycks hysa ett stort hopp till och han beskrivs av en källa som ”handlingskraftig”.

Men i nuläget vill han själv inte ge några uppgifter om vad han hoppas på att åstadkomma som styrelseordförande, eller varför han valt att ta sig an uppdraget.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Smålands – ett steg närmare medlemskap i Studentlund

Efter möte på Smålands nation igår tar nationen