Låt fantasin flöda – nästa år blir det imaginalkarneval

- in Nyheter
@Lundagård

Temat för Lundakarnevalen 2018 är imaginalkarneval. Temat kommer prägla alltifrån karnevalståget till tältnöjena inne på karnevalsområdet.

Idag släpptes temat för Lundakarnevalen med pompa och ståt. Nästa år blir det imaginalkarneval. Även de karnevalistiska idétävlingarna där studenter och allmänheten kan bidra till att forma karnevalens innehåll öppnade under tisdagsförmiddagen.

– En idé har alltid börjat någonstans innan den blir verklig. Temat imaginal står för det fantasifulla, för drömmar och det påhittade, Ellen Olsson, vierichef.

– Idag släpps även idétävlingarna. Där blir temat en utgångspunkt för de som vill skicka in förslag på till exempel dryckesvisor eller tältnöjen, säger Freja Davidsson Bremborg, säkerhetschef.

Lundakarnevalen sker vart fjärde år och kommer 2018 äga rum den 18-20 maj. Mer än 5000 studenter engagerar sig idéellt för att skapa karnevalen. Under karnevalshelgen förvandlas lundagårdsparken till ett festivalområde med olika nöjen, tombola bodar och konserter och föreställningar. Under helgen går också det traditionella karnevalståget genom staden.