Nästan 7000 anmälda till jubileumsfest

- in Nyheter

På fredag är det dags för student- och personalfest på Lunds universitet. Festen är en del av universitetets 350-årsjubileum och är tänkt som ett gemensamhetsskapande evenemang för studenter och personal. I skrivande stund har 6950 personer anmält sig att delta.

Programmet för kvällen är imponerande och flera kända artister annonserades i ett informationsmejl som skickades ut till alla anmälda i veckan. Bland kvällens line-up finns artister som Linnea Henriksson, Ola Salo och Magnus Tingsek.

Förutom musik har det satsats på att presentera forskning från olika fakulteter.
– Vi kommer ha forskare från varje fakultet på scen och som deltagare kan man förvänta sig att få en inblick i vad som sker utanför den egna fakulteten. Detta kommer varvas med olika musikframträdanden, säger Charlotta Sokulski Bateld, biträdande akademiintendent på akademiintendenturen vid Lunds universitet.

Charlotta Sokulski Bateld fick i uppdrag att anordna student- och personalfesten då jubileumskommittén beslutat att en av programpunkterna för att fira Lunds universitets 350-årsjubileum var att ha en fest för anställda och studenter för att kunna ses och ha det roligt tillsammans.

Förutom musik, inblick i forskning på olika fakulteter kommer festdeltagarna kunna köpa mat och dryck på området. Däremot blir det ingen oannonserad överraskning under kvällens program.
– Jag hade tänkt ha en överraskning först men beslutade att det nog blir bäst att alla får veta vad som ska ske så att det inte blir någon besvikelse, säger Charlotta Sokulski Bateld.

Exakt hur mycket hela kalaset kostat kan Charlotta Sokulski Bateld inte svara på för tillfället.
– Jag kommer hålla mig inom den fastlagda budget som jubileumskommittén har beslutat om, men alla kostnader har inte kommit in än så jag vet i dagsläget inte exakt hur mycket festen kommer kosta, säger Charlotta Sokulski Bateld.

Enligt torsdagsförmiddagens prognos ifrån SMHI ska det bli regn på kvällen med en temperatur på 13 grader. På festen kommer allt ske under bar himmel och inga tak finns över området. Charlotta Sokulski Bateld rekommenderar därför kläder efter väder.

About the author

Lisa Bergenfelz var webbredaktör på Lundagård 2017-2019. Hon har tidigare varit medarbetare och jobbat som reporter på tidningen.

Related Posts