Q: Linus Gisborn (KM), Filip Dalman Rydén (BL), Tindra Englund (WL)

- in Nyheter, Q

Linus: Den jubilerande ansvarige utgivaren får äntligen ställa undan spaden för att återgå till sin gåsfjäderpenna. Blir hellre vördad av akademin än köpt av pöbeln. Existensminimum går an om det är tillräckligt för att köpa en enstaka våffla och färskpressad juice. Kallas konflikträdd men tvekar inte att gå i strid med en Edil som ”överskrider sina befogenheter”.

Filip : Redaktör nummer två hade försvarat vogonpoesi om den kommit från Lund så länge ingen sagt emot. Det är därför ingen som blir förvånad när de andra redaktörerna tar sig ut i världen medan han trollar fram en ofärdig masteruppsats ur rockärmen. En extra termin bland Lunds vackra havrefält skadar ingen.

Tindra: Turligt nog har tredje redaktören Tindra studier i bagaget från freds- och konfliktvetenskap med särskild fallenhet för det senare. Fann sitt livs kärlek när de båda iklädde sig några helt andra. Rollspel i relationen är att ta av, snarare än att klä på sig gycklarhuva. Redaktörerna prisas för att ha bringat ordning och reda till tidningen. Vart någonstans under pappershögar, tidningsurklipp och kaffekoppar den redan blivit av förblir osagt.

 

Qkvad:

En sommarkväll då Q söker sig upp till tornet för att få råd av den ärrade redaktionen står det övergivet i all hast. Släppta från sitt ok har de tre lämnat för att aldrig återvända. I en av rummets nedsuttna fåtöljer, ackompanjerad av tystnad tillkom följande begrundan: 

Hela styrkan lämnat skutan.

Lundagård sin redaktion har blivit utan.

 

Alla av dem, en, två, tre som journalist helt arbetsför.

Allt gott? Nåväl… En var i sitt hjärta främst en kommunikatör.

Därtill en som fått se på men’s författardrömmen dör.

 

Hos den sista vi dock skall finna 

Till slut! En journalistisk lust och vilja! 

Därför blev hon också webbens riddarklädda härskarinna.

 

Till tornet hon kom, bärandes en utåtriktad värja med slipad egg.

Fann till sin glädje hela redaktionen vara utav kvinnligt kön.

Vem hade kunnat tro att de andra två skulle sluta upp med skägg. 

Fnittrandes tittandes på Supergeil hon finner dem och undra. Är detta värt sin magra lön?

 

Det blir inte som man tänkt sig.

 

Trots granskning låter Eva taxin stå på tomgång på pin kiv.

Hos Dacke, hotas fortsatt hyresgästerna med kniv. 

Låt ändå er gärning följa med ert liv!

 

Var gång ni ska tänka, när ni hör namnet Eva.

”En dag ska vi dö men alla andra dagar ska vi leva.”