Lundaprofessor invald i Svenska Akademien

- in Nyheter
@Lundagård

Jayne Svenungsson, professor i systematisk teologi vid Lunds universitet, kommer att inta stol nummer nio i Svenska Akademien. Det beslöt Svenska Akademien vid ett sammanträde igår kväll.

I ett pressmeddelande skriver Svenska Akademien att Jayne Svenungsson kommer ta sitt inträde vid Akademiens högtidssammankomst den 20 december. Hon efterträder därmed författaren Torgny Lindgren, som avled den 16 mars 2017.

Jayne Svenungsson är professor vid Centrum för teologi och religionsvetenskap på Lunds universitet. Enligt institutionens hemsida kommer Jayne Svenungsson undervisa på två kurser under höstterminen 2017 – Tros- och livsåskådningsvetenskap: fördjupningskurs samt avancerad kurs 1 (TLVC14, TLVR12).

You may also like

Varför säger vi ”novisch”?

Just nu tapetseras hela Lund med ordet. Men vad betyder egentligen novisch, och varför säger vi det?