En dag mot trakasserier

- in Nyheter

På onsdag, den 14 februari, mellan klockan tio och två, slår Campus i Helsingborg upp dörrarna för att uppmärksamma sitt arbete mot trakasserier. Flertalet studentorganisationer har gått samman och anordnar en heldag, Campus mot trakasserier, för att uppmärksamma problemen.     

Patrik Björk, ordförande för Samhällsvetarkårens helsingborgssektion agora, ser positivt på att Campus belyser frågan om trakasserier och hoppas kunna bidra till en ökad kunskap.
Vi vill med detta event uppmärksamma universitets utredningsskyldighet vid eventuella trakasserier. Vi vill även uppmärksamma och informera studenter om vad som klassas som trakasserier och vilka vägar man kan gå för att anmäla om någon blir utsatt, skriver Patrik Björk i ett mejl till Lundagård.

Patrik Björk, ordförande för Samhällsvetarkårens helsingborgssektion agora. Foto: Olivia Zandin 

Men Patrik Björk tror inte att trakasserier på Campus skulle vara värre än på resten av universitetet.
Däremot finns det en misstanke om att det existerar ett stort mörkertal som kan bero på låg kännedom om universitetets ansvar, skriver Patrik Björk.

För att öka förståelsen har Campus bjudit in Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg som kommer att hålla en föreläsning under dagen. Därutöver kommer det bland annat att finnas informationsbord, tipspromenad och case.

Patrik Björk ser eventet som ett avstamp med möjlighet till fortsatt arbete.
Vi har redan nu ansökt om medel för att kunna arrangera fler evenemang längre fram. Självklart fortsätter vi inom Agora, liksom i övriga arrangörers organisationer, att arbeta mot trakasserier, dels i våra egna verksamheter, dels på universitetet i stort, skriver Patrik Björk.