Biblioteken byter system – inga lån efter den 7 juni

- in Nyheter

I juni byter biblioteken vid Lunds universitet system. Detta kommer påverka möjligheterna att låna och beställa böcker under början av sommaren.

Den 7 juni kommer det nuvarande bibliotekssystemet Lovisa att stängas ner. Det nya systemet, Lubcat, beräknas vara i gång innan midsommar. Under denna period kommer möjligheterna att låna, omlåna och återlämna böcker vara väldigt begränsade.

På sin hemsida meddelar biblioteken vid Lunds universitet att det efter den 7 juni klockan 12.00 inte kommer vara möjligt att låna om eller köa på böcker. Redan från och med den 25 maj kommer det inte vara möjligt att beställa material från magasin eller för transport.

Det nya systemet Lubcat bygger på öppen källkod och kommer bland annat erbjuda förenklad inloggning.