Kronprinsessans visit väckte nyfikenhet

- in Nyheter

Det viskades och pratades bland studenterna på Lux, och visst visade det sig stämma att kronprinsessan Victoria under tisdagen var på besök i byggnaden.

Svarta Säpobilar som stod parkerade utanför ingången. Säkerhetsvakter stationerade vid aulan. Fotografer och hobbyfotografer med kameror och mobiltelefoner i högsta hugg. Det märktes att kronprinsessan Victoria gjorde en visit på Lux under tisdagen.

Säpobilar utanför Lux vittnade om att kronprinsessan var på besök. Foto: Axel Herrlin.

Syftet med kronprinsessans universitetsbesök var att närvara vid ett seminarium med anledning av Tobias Stiftelsens 25-årsjubileum. Det är en stiftelse vars ändamål är att stödja forskning kring stamcellstransplantationer och har kronprinsessan som sin högsta beskyddare.

Kronprinsessan Victoria var tidigare skolkamrat med Tobias Storch, som har fått stiftelsen uppkallad efter sig sedan han i ung ålder avled av en svår blodbristsjukdom.

Laura Eskelinen och Anna Hattunen från Finland pluggar development studies vid Lunds universitet och har precis som många andra märkt av kronprinsessans närvaro vid universitetet i dag.

– Vi har inte sett henne själva, men det är väldigt många här som pratar om det och som tar bilder, säger Laura Eskelinen.

De båda studenterna sitter på en bänk utanför Lux i närheten av de svarta Säpobilarna som har parkerat utanför byggnaden. Själva känner de inte någon vidare iver över att få en skymt av kronprinsessan.
– Om hon hade kommit ut så hade det varit trevligt att se henne, men vi har en föreläsning som börjar snart, säger Anna Hattunen.

Tidigare under dagen besökte kronprinsessan även Karnevalscentralen på Kemicentrum, där hon kort hann träffa karnevalsgeneralen och fick en karnevalspapperskorg i present.