Han tilldelas årets Biljetten-stipendium

- in Nyheter

2014 instiftades Biljetten-stipendiet av Lundagårds tidigare redaktör Marko T. Wramén, i syfte att premiera Lundagårds ideella arbetare. I år går stipendiet till reportern Jacob Andersson, som har uppfyllt kriterierna lekfullhet, mod och briljans.

Lundagårds nyhetsreporter och kulturskribent Jacob Andersson är årets stipendiat och kommer därmed få möjligheten att resa till Berlin.

Hur känns det att få det här stipendiet?
– Jag känner mig hedrad och glad.

Blev du överraskad över utnämningen?
– Ja, det blev jag verkligen. Jag fick veta det när Felicia (Green, Lundagårds redaktör, reds. anm.) ringde mig på en föreläsning.

Vad ska du hitta på i Berlin?
– Jag fick en bok från Marko om de 55 bästa barerna i Berlin, så det får jag kolla in. Sen ska jag väl bli full på dagtid och gå på smal kino.

Tycker du att du har uppfyllt kriterierna lekfullhet, mod och briljans?
– Det vete tusan om jag tycker att jag har uppnått något av det egentligen. Det skulle väl vara lekfullhet i så fall. Det som har varit roligast hittills är att bolla formuleringar med de andra skribenterna.

Marko Wramén var chefredaktör och ansvarig utgivare på Lundagård 1994.
Foto: Privat

Motiveringen från Marko T. Wramén lyder:
”Idag är den tekniska nivån hög på Lundagårds medarbetare, därför krävs det något extra för att sticka ut. Tanken med stipendiet Biljetten är att premiera de som vågar lämna den trygga mittfåran, som vågar sticka ut, som vågar bejaka lekfullheten. Allt utan att tappa skärpan. Årets vinnare lyckas med detta, inte minst genom sitt ystra språk och nyfikna approach.”