Lunchtestet: Helsingkrona nation

- in Nyheter

Precis lagom till att majvärmen besökte staden som en efterlängtad vän, inföll dagen för Quattens fjärde lunchtest. Denna tisdag fick Helsingkrona nation stå som värd, som lägligt nog erbjud sittplats ute i det fria för de som ville lapa lite sol. 

Vegetarisk lasagne stod på menyn, vilket ju verkar vara lite av en poppis sett till föregående lunchtest. Till maten serverades även sallad och bröd, för att fullända kostcirkeln.

Egentligen smakade lasagnen som vilken annan vegetarisk lasagne som helst, vilket ju kan låta hårt. Likväl är det inte ett betyg som går av för hackor, eftersom vegetarisk lasagne allt som oftast smakar gott. Vedertaget är ju dock att ost gör all mat mer gastronomisk, speciellt lasagne, vilket det hade snålats med en aning denna nationslunch. Men å andra sidan är väl det bra ur någon hälsotrendig-beach2k18-synpunkt också.

Tur nog serverades även efterrätt till kaffet. Ingen nationslunch utan efterrätt, som Quatten brukar jama. Kolasnittarna smakade hemvant i sju-sorters-kakor-anda. Mättnadskänslan inföll sig därefter som en varm kudde
i magen, tillräcklig för att hålla ända till middagsmaten. Och tänka sig, majsolen lyste även på hemvägen denna tisdagseftermiddag.