Aprilskämten duggade tätt över Lund

- in Nyheter

Nej, det går inte att ”blippa” Studentkortet på elsparkcyklarna i Lund och få en gratis åktur. Det hela var ett aprilskämt uppdiktat av Lundagårdsredaktionen.

Flera organisationer valde att skämta med Lundaborna under första april. AF Bostäder annonserade till exempel att de skulle lansera ett köttfritt studentboende. Vegalyckan skulle bli Veganlyckan och de hyresgäster som inte ville ställa om till köttfri konsumtion erbjöds annat boende.

”Hyresgästerna erbjuds ett 4-veckors omställningsprogram med coachning kring konsumtionsmönster och grönare matlagning,” skrev bostadsbolaget på sin hemsida.

Ett annat aprilskämt som tog spinn på Facebook var Lundapolisens erbjudande om att hyra polisens husbilar under sommaren.

”Husbilarna är modernt utrustade med pentry och med 6 sovplatser, dusch och toalett. Uthyres från 1 juli till 18 augusti.”

Inlägget har fått fler än 2000 kommentarer och har delats nästan lika många gånger.

Lunds studentsångare annonserade i samma skämtsamma anda att de kommer sjunga in våren på Universitetshusets trappa redan i dag.

”För oss i Lunds studentsångare är det viktigt att välkomna våren när våren faktiskt kommer. Om klimatet förändras får vi helt enkelt bara anpassa oss efter det, och hoppas att vår publik är villig att göra detsamma” skrev studentsångarna på sin Facebook.

Även Lund Memeversity skämtade till det. De annonserade kort och gott att de skulle lägga ner sidan och skapa en ny, med fokus på Örebro universitet.

”We will be shutting this page down and moving north to start a new meme page dedicated to a university with a much better student life: Örebro University!”

Av kommentarerna att döma var det dock inte många som lät sig luras. ”NICE PRAAAANKKK!” och ”I don’t think so…” var två av reaktionerna.