EU-valet närmar sig

- in Nyheter
Nu har det börjat synas i Lund att Europaparlamentsvalet 2019 närmar sig. Den 26 maj är det dags att gå till vallokalerna och lägga sin röst. Valstugor står uppresta på Stortorget i Lund, och en snabb tur i staden räcker för att mötas av ansikten på valaffischer med stora leenden som lovar en bättre framtid. Att även pakethållare börjar fyllas på med kampanjbroschyrer är ytterligare ett tecken på att det snart är val. Söndagen den 26 maj är det dags för val till Europaparlamentet. För de som har bestämt sig går det redan nu att förtidsrösta. Utspritt i Lunds kommun finns femton förtidsröstningslokaler. – Ett tips är att ha med sig sitt röstkort om man ska förtidsrösta. Sedan ska man också ha med sig legitimation, berättar Johannes Härri, valsamordnare på Lunds kommun. Vid samtliga förtidsröstningslokaler i Lund går det även att skriva ut ett nytt röstkort. Under valdagen kan man rösta i sin ordinarie vallokal, och då är det inte nödvändigt att ta med sig röstkortet. Alla ordinarie vallokaler kommer under dagen att ha öppet mellan klockan 08 och 21. På röstkortet, som ska ha kommit hem till brevlådan, står vilken vallokal som gäller och adressen dit. Om du inte kan rösta i din ordinarie vallokal kan du förtidsrösta även på valdagen. – Det är bra att veta att man även på valdagen kan förtidsrösta mellan klockan 08 och 21 i Stadsbiblioteket. Även Lunds universitetssjukhus kommer att ha öppet på valdagen mellan klockan 10 och 16. Det är alltså två förtidsröstningslokaler som har öppet på valdagen, säger Johannes Härri.
Info om röstning i Lunds kommun: lund.se/val Info från Valmyndigheten: val.se