Inga särskilda säkerhetsåtgärder från universitetets sida när student skadats

- in Nyheter
@Lundagård

Den kvinna som allvarligt skadades i helgens bombattentat var student vid Lunds universitet. Enligt Per Nordén, säkerhetschef vid universitetet, kommer inga särskilda säkerhetsåtgärder vidtas från universitetets sida. 

Det finns i nuläget inga nya uppgifter från polisen gällande den bomb som under natten mellan fredag och lördag detonerade på Stora södergatan i Lund, och som allvarligt skadade en kvinna. Utredningen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och grov vållande till kroppsskada, men polisen kan i nuläget inte säga någonting om varken hotbild eller motiv.

– Vi har en lång och komplicerad utredningsprocess framför oss och i nuläget vet vi ingenting om motiv, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford. 

Även intilliggande verksamheter skadades när bomben detonerade. Foto: Nina Morby

Kvinnan vårdas nu på lasarettet i Lund med allvarliga ansiktsskador. 

– Vi tycker det är fruktansvärt otur att en helt oskyldig individ passerar just i detonationsutblicket, säger Eva-Gun Westford. Enligt Per Nordén, säkerhetschef vid universitetet, kommer inga särskilda säkerhetsåtgärder vidtas från universitetets sida.

– Explosion har hänt i Lund, utanför universitetets verksamhet tidsmässigt och geografiskt. Den enda kopplingen är att kvinnan är student. Vi ser kontinuerligt över våra säkerhetsbehov och kommer att göra det med detta också men det har hänt i staden och inte i vårt område.

Per Nordén tillägger:

– Det är en hemsk och avskyvärd handling och oerhört tragiskt att en oskyldig person drabbas på detta sätt. Våra tankar går nu givetvis först och främst till kvinnan och hennes anhöriga och vi hoppas att hon snart blir återställd och att hon inte kommer att få några bestående men.

 

 

You may also like

Quiz: Vilken student är du?

Det är lördag kväll, vad hittar du och