Stort intresse när Willys öppnar i centrala Lund

- in Nyheter

Intresset var stort när Willys Hemma under torsdagen slog upp dörrarna i centrala Lund. Lundagård var på plats.

Ett trettiotal personer hade samlats på Stora södergatan i höjd med Glasskulturen för att vara med när en Willys Hemma under torsdagen skulle slå upp dörrarna till sin nya butik.

Två av de som köat är studenterna Rebecca Petersson och Matilda Larne. Rebecca Petersson hade tagit sig långväga från Sparta, och var förväntansfull inför eventuella öppningserbjudanden.
– Vi hoppas på kalaserbjudanden, men det känns tveksamt om det blir några på grund av corona-situationen, säger Rebecca Petersson.

Studenterna Matilda Lerne och Rebecca Petersson utanför Willys Hemma strax innan öppning. Foto: Louise Lennartsson.

Matilda Larne har känt till öppningen i flera månader. I Willys Hemma-butiken hoppas hon kunna göra sina framtida veckohandlingar.
– Jag tycker det är bra att någon konkurrerar mot Coop på Mårtenstorget, eftersom det är dyrt. Jag kan inte göra min veckohandling där, och det är långt till Nova eller den andra Willysbutiken på Norra fäladen, säger hon.

Innanför dörrarna står fem personal i röda tröjor. Någon börjar fumla med låset och klungan trängs närmare dörrarna. På insidan står butikschef Alban Salihu och hälsar varje person välkommen.
– Det känns redan som att det uppskattas, säger han.

På grund av pandemin blir det inga öppningserbjudanden under dagen. Istället planerar Alban Salihu en nyöppning när situationen lugnat sig. Men han är glad och rörd över det stora intresset, pandemin till trots.
– Jag fick äran att öppna porten, och jag blev känslosam. Att se alla folk köa utanför och sedan komma in här, en kund ville bli pluskund direkt, ja det känns väldigt bra.

Lika billiga priser som Willys på Norra fäladen kommer inte Willys Hemma-butiken på Stora södergatan kunna erbjuda. I nuläget inte heller någon salladsbar. Men Alban Salihu tror att det finns en kundgrupp som attraheras av de relativt billiga priserna i kombination med det centrala läget.
– Vi kommer ha bra priser, och ett brett utbud som passar många. Och vi hoppas på en salladsbar när corona-läget har lugnat sig, säger han.

Butikschefen Alban Salihu. Foto: Louise Lennartsson.

Nu ska han med sina 15 anställda driva butiken i den nyrenoverade lokalen. Han, teamchefen från Helsingborg som arbetat på Willys sedan 18-årsåldern, har vetat om sin nya roll sedan i januari. Nu önskar han alla Lundakunder välkomna.
– Jag vill säga att alla är välkomna. Oavsett om man bara vill titta in eller storhandla, känn er välkomna!