Ytterligare krisstöd till nationerna

- in Nyheter

Efter Lunds universitets beslut om ett stödpaket till de krisdrabbade nationerna går nu även Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn in med ekonomiskt stöd till nationerna på totalt en miljon kronor. 

Stiftelsen, som har gett stöd till Lunds studentliv tidigare genom bland annat bidrag till renoveringen av AF-borgen, meddelade i förra veckan möjligheten för nationerna att ansöka om upp till 75 tkr vardera, i syfte att fortsatt kunna “bedriva god studiesocial verksamhet”. 

–Det är jätteroliga nyheter. Alla blev jätteglada för den informationen, säger Kuratorskollegiets ordförande Augusta Manninger. 

Sparbanksstiftelsen Finns vd Katarina Andrén menar att den studiesociala miljön är enormt viktig just nu, och hoppas att stödet blir en hjälp på traven.
–Jag hoppas att det bidrar till ett aktivt nationsliv även framöver. Att nationerna kommer ha styrkan att hålla i, trots dessa tider. 

Hon meddelar att alla 13 nationer kan ansöka om stödet, och hoppas att samtliga tar chansen. Stödet är inget generellt bidrag, utan nationerna ansöker för specifika evenemang. Ansökningsperioden är öppen till och med 10 november. 

–Jag har gått ut med informationen till alla nationerna, så att de vet att de kan söka. Vi blir jätteglada. Många bäckar små, säger Augusta Manninger.