Hej student! Karneval-special

Under torsdagskvällen bjöd Karnevalsorganet in till mingel för potentiella kommittékandidater. Lundagård följde doften av popcorn ner i AF-borgens källare och möttes av ett gäng aspirerande karnevalister. 

Valberedningsordförande Maria Gunnarsson informerar att drygt 50 intresserade studenter varit på besök under kvällen. Vissa hängde på låset medan andra släntrade in precis innan Boelspexets premiär några våningar ovanför. 

Tio poster står på spel, däribland nöjeschef, festmästare, presschef, tåg- och tältchef och ekonomichef. Generalsposten utlyses inte, utan utses internt av de tio kommittémedlemmarna. Ansök senast den 1 november om du själv känner dig manad eller redan den 26 oktober om du vill nominera en kompis. Den 25 januari tillkännages de lyckligt lottade, som kommer offra blod, svett och tårar för att karnevalen ska gå av stapeln även våren 2022.

Lundagård har talat med Johan Björk, 25-årig arkitektstudent från Lund, som hade letat sig ner till källaren för att stilla sin nyfikenhet. 

Vill du bli en del av karnevalen?
–Absolut. 100%. 

Vad vill du söka?
–Jag har ingen koll på posterna. Det är därför jag är här. Men just nu håller jag på med PR för Boelspexarna, så kanske något sådant. 

Var du aktiv förra karnevalen?
–Nej, jag skulle egentligen varit aktiv i cirkusen, men det kom grejer emellan. Så nu är jag extra taggad det här året.

Hade du sett evenemanget på Facebook?
–Ja, jag har egentligen inte Facebook längre. Eller jag har det, men inte på telefonen. Jag försöker undvika det så mycket som möjligt, men det är omöjligt att nås av sånt här annars. 

Vad tror du om nöjeschef?
–Ooh, det låter kul. Det är kul med nöje. Erfarenhet från spex: check!