Charlotta Johnsson ny rektor för Campus Helsingborg

- in Nyheter

Charlotta Johnsson, professor vid Institutionen för reglerteknik, utses till ny rektor under perioden 2021-2026, meddelade Campus Helsingborgs styrelse under gårdagen.

– Campus Helsingborg är en viktig del av Lunds universitet och en central samhällsaktör. Jag är otroligt glad för förtroendet och ser fram emot att leda utvecklingen med Campus Helsingborg framåt, säger Charlotta Johnsson i ett pressmeddelande.

Anton Domby, ordförande för Helsingborgssektionen Agora, är positiv till nyheten.
– Charlotta Johnsson har på flera plan visat hur hon vill interagera med oss studenter. Allt från att skapa tillhörighet mellan studenter och lärare till att utveckla den fysiska Campusmiljön och att arbeta tvärvetenskapligt mellan fakultetsgränser. Att ha inspirerande platser att träffas på som möjliggör nya idéer och innovationer är också något som Charlotta Johnsson brinner för.

Ordförande för Teknologkårens Ingenjörssektion, Jennie Henningsson, ser fram emot att ha Charlotta Johnsson på plats på campus.
– Med en bakgrund inom samverkan och innovationer har Charlotta Johnsson mycket att bidra med. Hennes visioner om att Campus ska vara en attraktiv plats med ett uppmuntrande och inspirerande klimat, där både engagerade medarbetare och engagerade studenter tillsammans är med och utvecklar Campus framtid, ser vi som väldigt positivt. Vi ser fram emot att ha henne här.

Charlotta Johnsson har bred erfarenhet inom innovation, bland annat som vicerektor för samverkan och innovation på LTH. 2019 var hon med och etablerade X-Lab, en mötesplats för innovation vid LTH, som under pågående pandemi har hjälpt studenter att tillverka ansiktsvisir till Skånes universitetssjukhus.

Campus Helsingborgs nuvarande rektor Annika Olsson blir i sin tur ny rektor för LTH, med start nästa år.