Lucka 2: Samuel Hertsberg Åsander – ordförande Juridiska föreningen

- in Julkalender, Julkalender 2020

Bakom lucka två kikar den energiske Samuel Hertsberg Åsander, Juridiska Föreningens ordförande, fram. Mariah Carey och uppblåsbara hjälmar hör till hans preferenser, men fall inte för frestelsen att överraska honom.

Vad är du mest stolt över hittills, under din verksamhetsperiod?
– Det är ett väldigt speciellt år, på många sätt. Men, jag vill först säga att jag är jättestolt över det arbete vi gör i pandemin. Dels när det kommer till den utbildningsbevakande biten där vi jobbar hårdare än någonsin. Men också att vi anordnat en arbetsmarknadsmässa – JiA-dagarna – i hybridform, vilket inte gjorts innan. Och sen också den sociala biten: vi anordnade en novischperiod i höstas. Konceptet gjorde vi om helt och hållet, som med allting. Det skulle jag absolut säga är det jag är mest stolt över hittills.

Innovativa lösningar!
– Ja, kort och gott! Du vet, jag är jurist, jag pratar mycket.

Vad är det bästa ni har gjort för studenterna i år? Du har lagt upp en hel lista här att välja mellan.
Oj… Om jag skulle välja en sak. Undrar vad det kan vara då? Nej, jag kan inte välja! Jag måste säga allt jag sade innan.

Vad var årets höjdpunkt? Personligen eller som ordförande, välj vilket som.
Oj, en svår fråga. Jag ska tänka. Nej, det måste vara all positiv feedback vi fått. Det har varit från alla håll: från studenter, från fakulteten, från vårt seniorskollegium. All pepp, all energi och känslan av att det finns folk som tänker på oss, bryr sig om oss och hejar på oss.

Vad var årets lågvattenmärke?
Jag hade jättejätteintensiva veckor när jag klev på i somras. För att i ett svep kom de nya studenterna, vi var tvungna att hantera corona – vilket var en jättestor del av min arbetsbörda hela tiden – och så hade vi dessutom rektorsprocessen i universitetskollegiet. Och det var någon vecka då allt sammanföll. Det var en väldigt hög arbetsbelastning, kan jag säga. Det var en tuff period. Kul! Men tuff.

Vad är din sämsta egenskap?
He he, oj. Min sämsta egenskap… Gud sånt här reflekterar man inte över så ofta. Det står helt still. Jag vet ju massa dåliga grejer med mig själv.

Kanske en topp tre?
– En topp tre? Nej men okej, min sämsta egenskap är att jag inte gillar att bli överraskad. Det är en otroligt, otroligt tråkig egenskap.

Väldigt sympatisk dock.
– Jag tycker det! Jag tror många runt om mig skulle hålla med om det. Nej, överraskningar kan jag bli lite anti till.

Vad är din högsta dröm inför 2021?
Alltså, det måste vara att samhället kan öppna upp igen. Att pandemin är i det läget att man kan öppna upp igen.

Vem har du blivit mest arg på under 2020?
Min mamma. Av kärlek.

Vad har du för relation till Sinatras Ultimate Christmas från 2017?
Öh… Ingen tyvärr.

Det är fullt rimligt.
– Har jag missat någonting?

Det är hög kvalité. Michael Bublé kan slänga sig i väggen.
– Spännande. Det där får jag ju kolla in när det nalkas jul. Annars är det Mariah Carey som gäller.

Hur många gånger har du hunnit kolla på Love Actually i år?
Noll.

Vad önskar du dig av Tomten?
Hm. Jag önskar mig nog en Hövding-hjälm. Jag har spräckt min, igen.

Vad är en ”Hövding-hjälm”? Jag är oinsatt i hjälmvärlden.
– Det är en sån som blåses upp.

Jaha! Nästa fråga är: Hårda eller mjuka paket? Jag tänker att hjälmen…
Den faller mittemellan.

Ett mjukt paket som blir ett hårt paket.
Annars hårda, jag gillar att få böcker.

Vilket nyårslöfte kommer du aldrig infria?
Öhm… Att sluta äta godis.

Tegnell eller Tengil?
Jag måste säga Tegnell.

Twitter, Instagram, Snapchat eller Tiktok? Vilket väljer du?
Instagram, helt klart. Följ mig! Shout-out!