DECEMBER 3: Noah Karlsson

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Noah Karlsson
ÅLDER: 24 år
HEMORT: Stockholm och Nairobi
STUDERAR: Pol. kand. men just nu ett Kandidatprogram i Statsvetenskap. Har studerat sedan 2018.

Varje dag fram till jul möter Lundagård en av alla Lunds studenter. Bakom den fjärde luckan hittar vi Noah Karlsson, 24 år gammal. Noah är född i Stockholm och spenderade uppväxten i både sin födelsestad och Nairobi. Han har studerat i Lund sedan 2018 och läser i vanliga fall pol. kand men jobbar just nu på en kandidat i Statsvetenskap.

Vilken är din bästa “konstiga” matkombo?

Det känns som om jag har ganska konstiga saker som jag brukar äta. Jag älskar att blanda sött och salt, jag tycker om kontrasten. Det är att man äter den ena efter den andra. Jag äter pannkakor, och sen så gör jag popcorn efter det. Eller så äter jag typ nachochips efter jag ätit pannkakor för jag behöver någonting salt efter allt socker. Men det är inte som att jag äter dem samtidigt.

Vilken maträtt tycker du borde vara del av julbordet trots att den inte är det just nu, och varför?

Det är en svår fråga, för jag är så nöjd med julbordet. Det är så jävla gott! Allt jag tycker om finns ju där. Om man har ett riktigt stort julbord, då finns det ingenting som saknas som skulle behöver läggas till. Det hade förstört lite.

Noah Karlsson. Foto:
Felicia Pasanen

Hur får du ditt hem att kännas juligt?

Ja, alltså att pynta typ. Ljus, och en gran, och apelsin med nejlikor, och klä julgranen. Sen den här tjocktröjan, man får klä sig lite juligt. Det handlar verkligen om småsaker, jag brukar inte göra en stor grej, utan det är många smågrejer.

Tror du på spöken?

Nej, men jag önskar typ att det gjorde det. Det hade varit lite spänning i vardagen, om man gjorde det! Jag tror inte på det, men det hade varit kul om man gjorde det, typ jag älskar att kolla skräckfilmer!