DECEMBER 16: Fanny Uhlin

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Fanny Uhlin
ÅLDER: 23 år
HEMORT: Norrköping
STUDERAR: Pluggar franska just nu men vanligtvis Fred och konfliktvetenskap, inne på fjärde året i Lund

Ingen jul utan sill á la Kirsch! Bakom lucka 16 i Lundagårds julkalender gömmer sig snöälskaren Fanny Uhlin, 23 år från Norrköping. I vanliga fall studerar hon Fred och konfliktvetenskap men för tillfället tillbringar hon dagarna med att läsa franska. Hej Fanny!

Vilken är din favorithistoria från barndomen?

Jag har väldigt många bra minnen från när man har varit och åkt skidor med familjen. Man har varit ute och åkt i backen hela dagen och så kommer man hem och så har min faster gjort egna semlor och så var vinterstudion på tv:n. 

Hur får du ditt hem att kännas juligt? 

Ljusslingor, julstjärnor; mycket belysningsfokuserat. Och så gör jag alltid egen sill som får stå i kylskåpet. Jag är en Kirsch-lover så då måste man göra egen sill utifrån hans koncept.

Har din familj en jultradition som andra skulle uppleva som konstig? 

Nä, det tror jag inte alls… Vi brukar köra Mario Kart i för sig. Det är kanske lite konstigt. Det har gått från att vi alltid spelade spel på kvällen och så tog vi fram Mario Kart:et för några år sen och så blev det grejen nu. Det är rejält tuff stämning, den blir nästan dålig.

Vad är den sämsta jullåten?

Fanny Uhlin. Foto: Johan Larsson

Det finns en låt som går något i stilen “would you like to spend christmas on a christmas island”. Christmas Island kanske den heter. Den är inte så bra för mig som är en snötjej. Den handlar om att man ska åka till något paradis och fira julen där utan snö och traditioner, vilket inte alls är mysigt eller bra. 

Vad tycker du om snö? 

Finns inget bättre! Det skapar en bra stämning, gör allting fint och vackert. Speciellt i en stad som Lund som är otroligt dåligt upplyst så behöver man något som reflekterar de väldigt skrala få lampor som finns här i stan. Det är också tyst, fint och stämningsfullt.