Knyckte laptop från juridikum – döms till 8 månader i fängelse

- in Nyheter

Den 20 februari stal en 39-årig man en students väska vid en studieplats på Juridicum. Mannen stoppades av ett gäng andra studenter som lyckades hålla fast honom tills polisen anlände till platsen. Lunds tingsrätt har nu dömt mannen till fängelse samt skadestånd.

Studenten hade lämnat studieplatsen under en kortare stund. När hon återvände till platsen var dator och ryggsäck borta.

I jakten på den skyldige sprang studenten ner för trappan och upptäckte snabbt mannen som hade tagit ägodelarna. Studenten tog tag i ryggsäcken och skrek på hjälp men knuffades omkull av förövaren.

Mannen kom dock kort därefter att bli fasttagen av ett gäng studenter som hade sett uppståndelsen. Studenterna lyckades hålla mannen från att fly tills det att polisen anlände till platsen.

Enligt Sydsvenskan ska mannen, utöver dator och ryggsäck, även tagit studentens mobil samt en dator och plånbok från ytterligare en student. Sydsvenskan rapporterar att mannen under de senaste tio åren har dömts för flera liknande fall.

Mannen har nu dömts av Lunds tingsrätt till åtta månaders fängelse för misshandel, stölder, häleri och ringa narkotikabrott. Utöver detta ska han även betala 5000 kronor i skadestånd till studenten.