Liberala studenter Skåne om förtroendet för Pehrson: ”Det vill jag inte kommentera”

- in Nyheter

Liberala ungdomsförbundets (Luf) nya ordförande Erik Berg har gett hård kritik till Liberalerna och partiledaren Johan Pehrson. Tobias Korall, ordförande för Liberala studenter Skåne, instämmer delvis i kritiken.
– Det är inte så liberalt som vi skulle vilja.

Efter att Erik Berg tillträdde som ny ordförande i Luf förra veckan riktade han skarp kritik mot moderpartiet. I en intervju med Dagens Nyheter säger Erik Berg att Tidöavtalet ”är auktoritärt på punkt efter punkt”, budgeten är ”sossig”, migrationspolitiken inhuman, rättspolitiken osäker och klimatpolitiken otillräcklig.

Till Expressen säger han även att han saknar fullt förtroende för Johan Pehrson.
– Liberalerna förtjänar inte sitt namn, säger Erik Berg i Expressens intervju.

Tobias Korall: ”Vi har ett landsmöte
snart som kommer att få visa vad vi
som organisation tycker.”
Pressfoto: Liberala studenter Skåne

Liberala studenter Skånes ordförande Tobias Korall instämmer delvis i kritiken mot Tidöavtalet.
– Det finns många delar som vi inte tycker är bra. Det är inte så liberalt som vi vill ha det. Det blir lätt så när så många olika partier ska komma överens, säger han till Lundagård.

Tobias Korall vill inte gå in i detalj på vilka punkter som förbundet är kritiska till, men säger att migrations- och rättspolitiken är särskilt problematisk. Han är även skeptisk till samarbetet med Sverigedemokraterna.
– Vi Liberala studenter tycker självklart inte om att man behöver samarbeta med Sverigedemokraterna, men vi ser att det finns en parlamentarisk situation där man måste anpassa sig och då har partiet gjort den anpassning man har gjort.

Har ni förtroende för Johan Pehrson?

– Det vill jag inte kommentera. Vi har ett landsmöte snart som kommer att få visa vad vi som organisation tycker.

Förtjänar Liberalerna sitt namn?
– Ja, det tycker jag, svarar Tobias Korall efter nio sekunder tystnad.