Pizzeria Ulrikedal har stängt

- in Nyheter

Pizzeria Ulrikedal har fått stänga. Enligt Henrik Krantz, vd för AF Bostäder, fick de inte ihop verksamheten. Nu söker AF Bostäder en ny hyresgäst. – En liten kvarterskrog med rättigheter hade jag tyckt var toppen, säger Henrik Krantz.

AF Bostäder har sagt upp kontraktet med pizzerian på Ulrikedal. Innan uppsägningen skedde en hyreshöjning, däremot kan
Henrik Krantz inte säga hur stor den var.  

– De fick inte ihop verksamheten längre och har därför sagt upp kontraktet för att lämna, säger Henrik Krantz. 

I Facebook-gruppen ”Vi på Ulrikedal” uttrycker flera boende besvikelse över beskedet. En användare skriver exempelvis: ”Men va! Har ju typ ALLTID varit pizzeria där. I typ, 20 år tillbaka minst (/bott i området även innan studenttiden). Känns ju lite tragiskt”.

AF Bostäder letar nu efter en ny verksamhet som är så bra som möjligt för studenterna. För dem är det inte viktigt med någon som kan betala högst hyra, utan att hitta en ny hyresgäst som har den bästa verk-
samheten för de som bor i området. 

– För oss är det väldigt bra att få tomt i lokalen så vi kan hitta en hyresgäst som är optimal för dem som bor på området. Alltså kan vi hitta en pizzeria som drivs där som är bra, säger Henrik Krantz. 

Drömmen, enligt AF Bostäders vd, är inte att öppna en pizzeria, utan att hitta en annan verksamhet som framtida hyresgäst. 

– Det är klart att en liten kvarterskrog med rättigheter hade jag tyckt var toppen, som hade humana priser. Sedan är det klart att det är som med all affärsverksamhet, det måste ju gå runt på något sätt.

Att föra en dialog med de som bor i området i någon form är något som Henrik Krantz är öppen för. 

– Och där tror jag också att vi kommer att försöka ha en dialog med de boende i
någon form. Jag kan inte säga exakt hur den kommer att se ut, men vi skulle gärna vilja få input från de som bor på området också.

Lundagård har sökt ägaren till Pizzeria Ulrikedal.