F-sektionen

- in LTH
@Lundagård

Vilken overall är din favorit? Vill du ha en blå, televerketgul eller vit? Skriv ut din egen teknolog och pryd klippdockan i olika overaller. Lundagård presenterar en ny overall – varje dag. Tills de tar slut.

Veckans första overall är också den som föddes tidigast i LTH:s overallfamilj. F-sektionens orange overall bär färgen från en vacker blomma som studenterna hittade i Lunds botaniska trädgård en gång i tidernas begynnelse. F:arna tog med sig blomman och undersökte vilken våglängdsdefinition blommans kulör hade. De kom fram till att färgen var 61 22 Å, kanske mer känt som televerketorange.

F-sektionen samlar studenter som läser teknisk fysik, teknisk matematik och teknisk nanovetenskap på LTH. Sektionen har inte bara en vacker overall. Den har också en egen älg.

Idéen till att F borde ha en maskot föddes på 60-talet. Trettiotalet år senare adopterade sektionen officiellt en älg på Skånes djurpark. Hans namn är Hilbert Älg efter en känd matematiker, tillika F:s skyddshälgon.

Ladda ner och skriv ut din egen teknolog i fullstorlek här

Text: Louise Larsson
Bild: Alfred Gunnarsson

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Tjejer, välj datateknik som ett feministiskt statement

Data och IT-branschen växer explosionsartat. Samtidigt är det