Blogg om svarta hål i cyberrymden

- in Nyheter
@Lundagård

Lundagard.se fortsätter sin jakt på Lundabloggare att bekanta sig med. Näst ut är Karin Carlsson, vars blogg Raven behandlar bland annat arbetsmarknadspolitik, nålskräck och svarta hål.

Hej! Hur kommer det sig att du bloggar om teoretisk fysik?

– Något så ointressant, hehe. När jag började blogga vintern 2005 var det för att jag ville ha en röst i debatten. Då handlade bloggen mest om politik men den har senare utvecklats till att handla om mina olika intressen. Just nu läser jag mycket om och intresserar mig för fysik, så därför bloggar jag om det. Jag ville i alla fall undvika att ha en vanlig dagboksblogg. Det finns så många sådana där ute, och så intressant är jag nästan garanterat inte.

Din blogg Raven är ganska ensam om att handla om detta?

– Nej, inte nödvändigtvis. Kanske att jag är ganska ensam i Lund men det finns många vetenskapsbloggar från andra ställen och många som är intresserade av det.

Du bloggar även om väldigt privata saker, som upplevelser från ett gynekologbesök nyligen. Vem är bloggen riktad till?

– Oj, det är svårt att säga. De som tycker att politiken är intressant kan ju tycka att fysiken är jättetråkig. När jag skriver privat försöker jag i alla fall att roa och jag tyckte att min nålskräck, som var ursprunget till att jag berättade om olika sjukhusbesök, var ganska komisk. Hybrisdränkt nog har jag inte tänkt på någon särskild person som skulle vara den perfekta läsaren. Det skulle vara min klon i så fall.

Hur många besökare har din blogg?

– Den statistik jag hade för ett år sedan var på ungefär 100 individuella besökare per dag. Men när jag skriver om något politiskt dagsaktuellt kan det bli uppemot 500 till 1 000 besökare på en dag. Eftersom Google äger bloggtjänsten kommer ju saker jag skriver om rätt högt i träfflistan när man googlar.

Utdrag från bloggen den 7 september 2007:

”Men Hawking har en lite mer raffinerad idé. Enligt honom kan ett svart hål bara existera om det är ett hologram. Det kan dock endast existera som hologram i detta universum, om även resten av universum också är ett hologram.”

Text: Isabelle Beckman
Foto: Privat