Trångt i borgen på ankomstdagen

BILDSPEL: På måndagen anlände hundratals förväntansfulla studenter från utlandet till Lund. Och inne i AF-borgen var kön till bostadsförmedlingen lång. Lundagårds fotograf begav sig ut i det organiserade kaoset.

arrival-2.jpg

Redan efter någon timme var AF-borgens foajé översvämmad av resväskor. Studenterna själva fick köa till bostadsförmedlingen på andra våningen.

vagbeskrivning.jpg

Frågetecknen var många. En utbytesstudent får vägbeskrivning till sin nya bostad.

astrid.jpg

Yuli Yang från Japan får lite information om vad som komma skall. Hon säger att Lund är ”beautiful” och att Astrid Lindgren är väldigt intressant. Hon tänker besöka hennes hemstad Vimmerby om hon får tid.

windmill.jpg

Ingrid Pearson och Lindsay Sanders från USA sitter utanför AF-borgen och väntar på transport till sina boenden på Sparta. Ingrid ska plugga Communication och Lindsay ska studera Environmental Sciences. ”I liked the windmills”, säger Ingrid om alla vindkraftsverk som hon passerat på den skånska slätten.

bussen.jpg

Jaleh Taheri (närmast kameran) från USA i en av minibussarna som körde i skytteltrafik mellan centralstationen och AF-borgen. Den blivande masterstudenten och några andra ska dela ett boende som de hittat via BoPoolen. ”It’s so quiet”, är Jalehs spontana kommentar om lärdomsstaden.

arrival-6.jpg

Det råder ingen tvekan om att Lund är en populär studieort bland utländska studenter. Frågan är bara om bostäderna räcker till alla.

Foto: Andreas Lindbäck
Text: Andreas Lindbäck och Marek Stefaniak