Stenkastning och dementier

- in Morrhoppan
@Lundagård

AFB vet hur man ger med ena handen och tar med den andra. I slutet av november kom ena dagen ett besked om hyreshöjning för att nästa dag följas upp med en julklapp. Nu kan hyresgästerna använda linjalen till att mäta ut exakt hur mycket dyrare lägenheten blir per kvadratcentimeter. God jul, önskar AFB.

30 november blev som vanligt en livad söndag. Men stenkastning, skyltsöndag och julmarknader till trots, dagens höjdpunkt stod Sydsvenskan för. I snabbrapporteringen på webben kunde man följa demonstranternas dag. Strax innan klockan 16 rapporterade man att motdemonstranterna rört sig från stationen till AF-borgen och att de ökat i antal till 200-300 personer och nu höll tal utanför borgen. Utanför AF-borgen stod mycket riktigt 200-300 personer och en talare höll låda. Men att Olof Jarlman blivit vänsterextremist är väl lika troligt som att teknologerna slutar bära overall.

Morrhoppan är redan nu lite smått förtjust i vår nye rektor. Inte nog med att han är en Guds man – han är dessutom rakt på sak. Enligt rykten ska Per när han var rektor för BTH försökt få till en lärarutbildning där. Planen var att lite snyggt få med en Lars från Helsingborg på planen genom en bjudlunch i Kristianstad. Det hela gick sådär. ”Per har aldrig varit så bra på det här med att göra saker subtilt” kommenterade Lars. Historien får Morrhoppan att gå i spinn. En rak och tydlig man verkar han vara, den där Per.

Nådiga Lundtan har i senaste numret tagit det här med rättelser till en ny nivå. Under rubriken ”Dementi” kan man läsa att en Anna i numret innan skrev sin första artikel i tidningen och där benämndes som dietist. Något som man nu alltså dementerar.