Studenter på hastig jakt efter kärlek

- in Bildspel, Kultur & Nöje, Nationer, Nöje

Det arrangerades massdejting av den kvickare sorten under torsdagskvällen på Östgöta nation. Speed dating var en ny upplevelse för majoriteten av deltagarna, men reaktionerna var positiva.

– Detta är egentligen något som alla är intresserade av men vanligtvis inte gör, konstaterade NATU-kollegiets ordförande Maria Freij.

Klicka på ”Bildspel” för fler bilder.

Kollegiet, som är ett samarbetsorgan mellan nationernas aftonsutskot,t var arrangör för kvällens evenemang. Under tvåminutersintervaller fick studenter chansen att lära känna personen vid andra sidan bordet innan det var dags för byte.

Det var fullt hus på  nationen som hade plats för 180 personer, en klar ökning jämfört med den första tillställningen som hölls i våras på Malmö  nation.  

– Då var det bara omkring 50 personer som deltog men vi fick en väldigt positiv respons och vi bestämde oss därför för att göra om det, säger Maria Freij.

Spända deltagare

18-årige Araneya Olausson är ny som student vid Lunds universitet och var en av deltagarna under kvällen.

– Detta är en riktigt kul grej och ett bra sätt att träffa nytt folk. Förhoppningsvis träffar man några tjejer som är intressanta, säger han. 

Maria Andersson var även hon en av deltagarna under kvällen. Hon var först tveksam till konceptet men förklarar att hon nu har betydligt positivare inställning. 

– Detta är jättespännande. Jag är ju inte här för att hitta mannen i mitt liv precis men det är ett kul sätt att träffa nytt folk, säger hon och får medhåll av sin vän Charlotte Wingårdh:  

– Jag har en ganska lättsam inställning till hela grejen, men det är alltid kul att träffa lite trevliga killar, förklarar hon.  

Framgångsrik metod

Kollegiets ordförande Maria Freij menar att speed dating är ett utmärkt sätt för studenter att träffa nytt folk.

– Nationslivet är verkligen rätt forum. Folk träffas vanligtvis inte så mycket över nationsgränserna men det får de göra nu i och med att alla nationer är med och arrangerar.

Att speed dating är en framgångsrik metod för att träffa nya partners fick man bevis på vid förra arrangemanget. 

– Vi såg par som hade hittat varandra och hade det trevligt efteråt, säger Maria och ler.   

Text: Anders Norrman
Foto: John Nordh