Hudklinikens kurator ropade två!

- in Karneval, Kultur & Nöje
@Lundagård

I måndags kväll ropade Peggy Klein, kurator på Hudkliniken, två och passade samtidigt på att promota säkert sex under karnevalen.
Trots kyla och mörker var det en rejäl skara som hade samlats på Tegnérsplatsen för att bevittna karnevalsnedräkning nummer två. Den huttrande publiken värmdes upp av orkestrarna Bleckhornen samt Altekamereren med drillflickor och det dröjde inte länge förrän majoriteten brast ut i spontandans.

Karnevalstest
När Peggy Klein väl äntrade scenen var stämningen på topp och Internationella kvinnodagen till ära, passade kuratorn på att säga några ord om kvinnorörelsen. Därefter ville hon göra ett litet ”karnevalstest” på publiken och uppmanade alla att snurra tre varv åt vänster.
– Är ni yra? frågade hon sedan publiken.
– Ja!
– Karnevalsyra! utropade Peggy Klein.

Till publikens jubel höll hon sedan upp en kondom och uppmanade alla att ha kul på karnevalen, men att också vara säkra.

”Brett spektrum”
Anna Knutsson, Lundakarnevalens presschef, säger att de valde Peggy Klein eftersom de vill ha ett brett spektrum av karnevalsnedräknare.
– Dessutom är det nog många som tycker att det är kul att återse henne under lite annorlunda omständigheter.

Peggy Klein berättar för Lundagård att hon själv är gammal lundastudent, men att hon framförallt känner en anknytning studentlivet eftersom hon träffar så många studenter i sitt jobb.
– Jag kände mig hedrad när jag blev tillfrågad att vara med, säger hon.

Text: Louise Sillén
Foto: Jonas Damsgård