Studentlund efterlyser kreatör

- in Nyheter
@Lundagård

Studentlund har utlyst en tävling om den nya loggans utformning som pågår till den 21 mars. Bästa bidraget belönas med ett hemligt pris. Isabelle Jönsson, Studentlunds samordnare, hjälper Lundagård att räta ut några frågetecken.

Varför har ni en tävling?
– Vi vill engagera folk, så att de känner sig mer delaktiga i Studentlund. Dessutom vill vi få nya idéer. De flesta inom Studentlund är nog färgade av någon kår eller nation och på det här viset kan man få in bidrag från människor med olika bakgrunder. Tävlingen är öppen för både studenter och andra.

Ikonen ska symbolisera samarbete, tradition och studentliv. Har det redan hunnit skapas traditioner i Studentlund?
– Lunds studentliv står för glädje och engagemang, en tradition som återfinns i Studentlund. Traditioner behöver inte vara gamla, Studentlund är en ny sådan.

Ni har 130 anmälda deltagare på Facebook, dränks ni i kreativa bidrag?
– Vi har inte fått in några förslag än. Men vi är inte oroliga! Tävlingen startade först 8 mars och håller på till den 21 mars. Och kommer det in ett bidrag den 22 så slänger vi det inte i sjön…

Loggan ska vara svartvit, är det inte dags att skaffa färgskrivare?
– Vi vill visa att Studentlund är något nytt och då är det bra med neutrala färger som inte associerar med andra loggor. Men får vi in en färgad logga så får vi diskutera saken, alla förslag är välkomna!

Vad är det för ett utomordentligt pris som utlovas?
– Studentlunds beredningsgrupp har många förslag men det är inte bestämt vad det ska bli ännu, men jag kan avslöja att det är ett mycket fint pris som har ett värde för både studenter och icke-studenter.

Text: Julia Atiyeh