Premiär för färgsprakande vårklubb

- in Kultur & Nöje
@Ida Ölmedal

House, rosa neon och extravagans. Det lockar Krischansta nation med när de slår upp portarna för nystartade MIAMI i morgon.

I morgon är det premiär för Krischansta nations vårsatsning MIAMI, en houseklubb som vill ta lundastudenterna över Atlanten och långt bort från det gråa och nervösa klubbsverige.
– Det roliga och extravaganta saknas i Lund, säger Jonas Hansson, som är klubbförman och initiativtagare tillsammans med Anton Petersson och Ove Hagelstedt.
– Den som brukar gå till Krischan kommer inte att känna igen sig. Vi har satsat på dekor i fräcka tyger, en genomtänkt drinklista och neonbelysning rosa och turkos. Loungen kommer att vara en oas som badar i sköna färger och personalen i baren är särskilt utbildade så att de vet vad de serverar, säger han.

Glädjen i fokus
Som namnet skvallrar om kommer inspirationen från klubblivet i Miami, som enligt Jonas Hansson är en metropol för techno och house. Det är utifrån egna erfarenheter av nöjeslivet där som han och de andra initiativtagarna skapat klubbkonceptet.
– När man kommer in på en klubb där känner man sig glad och välkommen. Det är den känslan vi vill plocka fram här.

Text: Ida Ölmedal
Foto: James Jones Huang