Att välkomna en stadsplanerare

- in Novisch, Studentliv

Den nystartade föreningen Spil anordnar aktiviteter för studenter vid programmet för samhällsplanering. I tisdags kväll var det avspark för deras första nollning någonsin.

– Det här blir nollning för oss också eftersom vi aldrig fick någon, säger föreningens ordförande Johanna Carlsson.

Det står brännboll på programmet, men när Lundagård träffar faddrar och novischer på tisdagskvällen i stadsparken sitter de flesta istället i gräset och njuter av sommarens sista solstrålar. Föreningen samhällsplanerare i Lund, Spil, grundades i maj och har än så länge 30 medlemmar. Fem olika utskott är på gång.

Armando Tobar, fadder och ordförande för novischutskottet, går andra året på utbildningen. Han berättar att de har nollningsaktiviteter planerade för en och en halv månad framöver.

– Det blir bland annat tävlingar, utgång och bad i Lomma. Det verkar som att de också tycker att det är kul, säger han med en gest mot novischerna som dricker öl i solen.

Kontaktnät och sociala evenemang

Armando Tobar  berättar att föreningen är till för att anordna fester och andra aktiviteter för studenterna, men även för att knyta kontakter:

– Eftersom utbildningen inte har funnits så länge har vi inte speciellt mycket kontakter. Det är viktigt att nå ut till företag och visa att vi finns, säger han och fortsätter:

– Alla tycker att det är jättekul att vi har startat Spil och i vår årskull har hela klassen gått med.

Lärarna uppmuntrade

Ordförande Johanna Carlsson berättar att lärarna på utbildningen uppmuntrade dem att bilda föreningen och att de i utformningen av Spil har låtit sig inspireras av beteendevetarna, som  startade en liknande förening i samma veva. Utöver sociala evenemang har de som ambition att ordna gästföreläsare och sponsorer till studieresor.

– Vi har gjort en studieresa hittills och den gick till Barsebäck där vi hade kick off för faddrarna och besökte kärnkraftverket, säger hon.

About the author