Bilda dig fritt

- in Nyheter
@Jacob Hederos

Under hela hösten rullar öppna föreläsningar på hela universitetet. Bland annat Filosofiska institutionen vill fylla på din kunskapsskatt. Och du behöver inte oroa dig, inga förkunskaper krävs.

I vissa sammanhang kan föreläsarna verka frånvarande.

Många studenter upplever att de sällan får möjlighet att lära sig mer än det som står i böckerna.

I ett försök att bredda verksamheten hålls därför på flera institutioner öppna föreläsningar, med ambitionen att ge nya infallsvinklar för anställda och studenter.

Kungshuset kör hårt

På Filosofen i Lundagård har de tagit tag i saken, och kliver numera ofta ner från tornet och bjuder in till öppna föreläsningar.

Under fredagen kan exempelvis de teorigenererande studenterna få inspiration, och under hösten kommer även ämnen som lagstiftning om civilkurage avhandlas.

Ska studenterna kännas sig skrämda av de tunga ämnena?

– Nej, absolut inte. Folk kan komma dit, både om de är öppna för diskussion eller bara vill lyssna, säger Jan Hartman, universitetslektor på Filosofen.

Vad händer under ert samtal i dag, då ”grounded theory” ska diskuteras?

– Jag vet i ärlighetens namn inte, från början var det tanken att det skulle bli en workshop. Men det blir säkert bra, vi kommer nog få i gång en riktigt bra diskussion kring metoderna att generera nya teorier.

Vad händer på din institution?

Hör av dig till Lundagård och berätta!