Q: Alfred Gunnarsson (Ld)

- in Q

Self-made man och entusiast från Västergötland som i sinom tid skaffade både examen och eget företag.

Skulle en gång i tiden bli skeppskonstruktör, men gick inte i land med det utan sjösatte en LTH-bana med fortsättning på Malmö högskola.

F.d. datateknisk dualist och siffer- och ordattaché på Teknologkåren. Fick smaka Lundagårdsdrevet från den tilltalades plats, men var lika glad för det.

Har suttit i Lundagårds redaktion. Fixade och trixade, arrangerade och inspirerade. Har allt redigerat men intet läst. Form gick före innehåll. Tidningen blev mindre men tjockare och alldeles särskilt anpassad till de av läsarna som inte finns i verkligheten.

Gav Lundagårds twitterflöde lite politisk färg. Ligger bra till hos kulturbloggarna. Kan lägga kulturbloggarna bra om behov skulle uppstå.

Patriot på båda sidor sundet. Åker tåg och vägrar cykel. Scoutade en sommar, hajkar nu i de sociala medierna. Lystrar på Twitter till det saltstänkta namnet Salmiak, vilket i den verkliga världen är namnet på en av hans katter. Har generellt en god relation till dessa djur. Har utfört väl dokumenterade försök att få katten Pixel att använda WC.

Q nosade i denna tidens mikroblogg och fann att Gunnarsson minsann har gett en extreme makeover till den redaktionsquatt som står Q närmst. Nåväl. Q replikerade i de sociala medierna, med max 140 tecken:

En ny design, min @salmiak, /

till @lundagard? Du fick väl /

fria händer där? Jo tack, /

för #Quatten blev en Pixel. /

RT @salmiak: Mjau?