Förmän vill samarbeta med Petter mot rasism

Efter att Petter manade alla artister och bokningsbolag till bojkott av Hallands har nationen fått problem i planeringen av höstens novischfest. Nu sträcker nationen ut handen mot rapparen.

– Vi skulle gärna se någon form av samarbete, säger förmannen Fabian Pardo Larrosa.

Ett evenemang mot rasism med den skivaktuella rapparen där alla intäkter går till välgörande ändamål. Det vill Hallands nation se efter den mycket uppmärksammade ”slavauktionen” i mitten av april.

– Vi skulle skänka alla intäkter till något bra. Tamams nya förening mot rasism kanske, de kan nog behöva lite startkapital, säger Fabian Pardo Larrosa, förman på Hallands nation.

”Förstår att han har mycket att göra”

Det var efter att Hallands husförman Alexander Krook på Twitter kritiserat rappares uppmaning att bojkotta nationen som Petter i en tweet svarade:

”Jag jobbar gärna mot en positiv lösning och där får gärna nu HN visa att dom är ett föredöme. Hit me.”

Några dagar senare mejlade Fabian förslaget till Petter. Nu har dock en dryg vecka gått utan att nationen hört ett knyst.

– Han har ju nyss släppt en skiva, så jag förstår att han har mycket att göra. Men om han kan ta sig tid att uppmana till bojkott tycker jag att han kan ta sig tid att svara på mejlet också, säger Fabian Pardo Larrosa.

Bokningsbolag avbrutit samarbeten

På Twitter har det redan förekommit spekulationer om att Petters utspel mest var ett sätt att få uppmärksamhet inför skivsläppet.

– Om han inte hör av sig kommer nog de som tror att det bara var ett PR-trick att få vatten på sin kvarn, säger Fabian Pardo Larossa.

Men oavsett hur allvarligt menad uppmaningen var har den redan fått konsekvenser för nationen.

– Vi är med och arrangerar Tornanationernas gemensamma novischfest, och vi brukar ha stora artister. Nu har dock några bokningsbolag avbrutit samarbetet med oss, säger Fabian Pardo Larossa.

”Har verkat intresserad”

Men den svala responsen kommer inte få nationen att ge upp. Fabian Pardo Larossa kommer att fortsätta att ligga på.

– Hittills har det varit mycket snack och lite verkstad, men han har ju verkat intresserad, säger han.

Vad skulle det innebära om arrangemanget blev av?

– Det skulle betyda väldigt mycket. Många på nationen har varit väldigt ledsna och sårade över det som hänt. När Petter gick ut med bojkotten fick hela nationen bära skulden för något ett fåtal studenter gjort. Om vi kunde göra något tillsammans hoppas vi att alla förstår att vi tar avstånd från det som hände.

Lundagård har sökt Petter för en kommentar, men  skivbolaget har meddelat att han inte gör några intervjuer för tillfället.